Kto nie zna tego kultowego ciasta z pudełka? Kakaowy biszkopt, puszta i lekka jak chmurka masa z kawałkami czekolady oraz banany. To ciasto w wersji wegańskiej jest jeszcze pyszniejsze! mehr …
Kto nie zna tego kultowego ciasta z pudełka? Kakaowy biszkopt, puszta i lekka jak chmurka masa z kawałkami czekolady oraz banany. To ciasto w wersji wegańskiej jest jeszcze pyszniejsze! mehr …
Rozpływający się w ustach mus czekoladowy i lekko kwaskowate maliny – to połączenie sprawia, że nikt nie oprze się temu deserowi! mehr …
Idealna jako dodatek do dań z grilla lub jako lekki, szybki letni obiad. To proste danie zrobisz w kilkanaście minut, a smakuje wyśmienicie! mehr …
Krem budyniowy to idealny dodatek do wielu ciast i tortów. Jeśli zastanawiasz się jak wykonać go w wersji roślinnej, sprawdź koniecznie nasz przepis. mehr …
Ekspresowy przepis na oponki serowe, oczywiście w 100% wegańskie. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku podstawowych składników i odrobinę wolnego czasu. mehr …
Ciasto inspirowane słynnym batonikiem. W wersji pełni roślinnej i zdrowszej bo z…fasoli. mehr …
Szarlotka sypana to jedno z najłatwiejszych ciast. Wystarczy wymieszać sypkie składniki, zetrzeć jabłka oraz masło i już szarlotka prawie gotowa. mehr …
Majonez bez jajek, niemożliwe? A jednak! Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek, surówek, kanapek i burgerów. mehr …
Jeden z najsłynniejszych wegańskich deserów – mus czekoladowy na aquafabie, czyli deser w duchu zero waste, wykorzystujący wodę po ciecierzycy. mehr …
Popularne ciasteczka w wegańskim wydaniu. Szybkie i tanie w przygotowaniu, a dodatkowo bardzo smaczne. mehr …
Mocno czekoladowe, bardzo słodkie, chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku. Po prostu brownie idealne! mehr …
To ciasto uda się każdemu, a składniki które będą Ci potrzebne zapewne już masz w swojej kuchni. mehr …
Ten przepis na sałatkę sushi jest bardzo łatwy do wykonania. Doskonałe danie na letnią przekąskę! mehr …
Ta sałatka z awokado z dressingiem jogurtowym pasuje do każdej pory dnia. Doskonale smakuje jako przekąska między posiłkami lub po prostu jako dodatek do dania głównego. mehr …
Ta pyszna, wegańska kwaśna śmietana jest szybka i łatwa w przygotowaniu i ma znacznie mniej tłuszczu niż tradycyjne kwaśne śmietany na bazie mleka. mehr …
Ta zdrowa wersja klasycznego sosu, o niezwykle kremowej konsystencji i cudownym aromacie, doskonale komponuje się ze świeżymi sałatami. mehr …
Ten cudowny dressing jest szybki w przygotowaniu, a przy tym ma kremową konsystencję i świetnie nadaje się do sałatek lub jako dip do warzyw. mehr …
Wegańska boliwijska sałatka z quinoa z czarną fasolą nabiera wyjątkowego smaku dzięki świeżej, owocowej salsie brzoskwiniowej. mehr …
Ta sałatka ze świeżych fig z dressingiem z granatów jest szybka w przygotowaniu i zachwyca cudownie owocową nutą. mehr …
Wegański deser do złudzenia przypominający w smaku znane nam wszystkim Monte. Koniecznie musisz go spróbować. mehr …
Te pyszne bułeczki ze słodkich ziemniaków idealnie sprawdzą się do burgerów. Mają piękny kolor i znakomicie smakują. mehr …
Dynia – królowa jesieni, w wydaniu na słodko. Tofurnik z jej dodatkiem kusi przepięknym kolorem i oryginalnym, lekko korzennym smakiem. mehr …
Domowy popcorn to idealna przekąska do chrupania podczas wieczorów filmowych. Popcorn karmelowy natomiast, jest pyszną alternatywą dla klasycznej, słonej wersji. mehr …
Wegańskie ciasteczka z dodatkiem jabłka i krówek, chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku – idealna przekąska na każdą porę dnia. mehr …
Idealny, domowy tort bezowy – kremowa masa i chrupiący spód. Z pewnością zachwyci domowników i gości. mehr …
Łatwe w przygotowaniu i cudownie pachnące: gorące pieczone jabłka to doskonała propozycja na zimowe dni! mehr …
Nie potrzebujesz piekarnika, aby przygotować szybką wegańską pizzę. Możesz dodać do niej dodatki według własnego uznania. mehr …
Doskonałe połączenie kawy i malin z puszystym kremem tworzy przepyszny deser, który z pewnością zasmakuje każdemu. mehr …
Ten ognisty dip z chilli i papryki świetnie komponuje się z krakersami i warzywnymi słupkami. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do dań z grilla. mehr …
Ta izraelska sałatka sprawdzi się doskonale zarówno jako danie główne, jak i dodatek do innych potraw. Połączeniu różnych ziół i przypraw sprawia, że jest niezwykle smaczna i aromatyczna. mehr …
Prosty przepis na klasyczne, puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe. mehr …
Te wegańskie pączki świetnie sprawdzą się jako wypiek na Tłusty Czwartek. Mogą być nadziewane według własnego uznania. Są lekkie, puszyste, pyszne! mehr …
Ten pyszny crème brûlée jest wyjątkowy dzięki dodatkowi czekolady i dodatkowo zaskakuje waniliową nutą oraz chrupiącą karmelową skórką. mehr …
Te kremowe, pyszne kulki z musu czekoladowego zarówno szybko się przygotowuje, jak i pałaszuje. mehr …
Dzięki temu przepisowi na chrupki czekoladowo-kokosowe możesz przygotować pyszną przekąskę bez większego wysiłku i przy użyciu zaledwie kilku składników. mehr …
Chrupiące, czekoladowe i pyszne – idealne jako przekąska na drugie śniadanie lub deser! mehr …
Te czekoladowe babeczki posmakują każdemu. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i oprócz walorów smakowych mogą służyć dodatkowo za świetną dekorację sołu. mehr …
Te wegańskie paluszki serowe są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Będą wspaniale smakować z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym. mehr …
Te lekko pikantne szaszłyki satay doskonale nadadzą się na grilla w ciepłe dni, ale można je również z powodzeniem przygotować na patelni. mehr …
Pyszne i mięciutkie rogaliki, które idealnie sprawdzą się jako przekąska do kawy lub herbaty mehr …
Pyszne i sycące danie z dodatkiem niezwykle aromatycznej pieczonej dyni, idealne na szybki lunch lub kolację. mehr …
Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …
Sos uniwersalny – znakomicie pasuje do wielu potraw domowej kuchni. mehr …
Słodki torcik o smaku batonika. Jeśli lubisz karmel, masło orzechowe i czekoladę, to jest przepis dla Ciebie! mehr …
Popularna zwłaszcza w RPA potrawa, która tradycyjnie jest spożywana w wydrążonym białym chlebie. mehr …
To pełne zimowych przypraw ciasto dyniowe jest fantastycznie soczyste i niezwykle smaczne. mehr …
Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …
Ta cebulowa tarta jest klasyczną walijską potrawą w stylu „comfort food”. Może być spożywany jako danie główne lub dodatek do
innych dań.
mehr …
Ten przepis na hawajski pudding kokosowy smakuje świetnie z owocami, może być również wykorzystany jako nadzienie do ciast. mehr …
Te pyszne klopsiki w stylu walijskim dobrze komponują się z wieloma dodatkami i są bardzo łatwe w przygotowaniu. mehr …
Ten klasyk kuchni polskiej to prosty i szybki pomysł na wspaniały obiad lub przekąskę! mehr …
Ten klasyczny estoński deser smakuje na ciepło i na zimno i może być przygotowany również z mrożonymi owocami. mehr …
Ta pyszna sałatka z kaszy jaglanej smakuje również na zimno i jest idealną przekąską do pracy lub szkoły. mehr …
Połączenie kremowego sosu i wędzonego tofu sprawia, że ten włoski klasyk posmakuje każdemu. mehr …
Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …
Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …
Prosty przepis na wegański i zdrowy chlebek bananowy, bardzo szybki w przygotowaniu. mehr …
Wegański twarożek ziołowy to propozycja na śniadanie, ale jako danie obiadowe świetnie sprawdza się też z pieczonymi ziemniakami. mehr …
Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …
To wegańska wersja najpopularniejszego kruchego ciasta na słodko. Szybkie i proste w przygotowaniu. mehr …
Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem. mehr …
Sznycle z bakłażana to szybki i prosty przepis na przygotowanie tego warzywa. Smaczny i chrupiący sznycel z bakłażana nadaje się idealnie na obiad. mehr …
Wegański currywurst z frytkami to kultowe, niemieckie danie w wegańskiej wersji z sojową kiełbaską. Skosztuj go w połączeniu ze złocistym piwem. mehr …
Krążki cebulowe w cieście piwnym to popularna i świetna przekąska na imprezę, dla znajomych, do filmu czy po prostu do piwa. Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku. mehr …
Bananowe, puchate donuty z polewą czekoladową i wiórkami kokosa to idealny deser dla łasuchów! Świetna propozycja na Tłusty Czwartek mehr …
Faworki w wersji wegańskiej to świetna propozycja na Tłusty Czwartek. Proste w przygotowaniu, kruche i delikatne zasmakują łasuchom. mehr …
Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …
Pyszny i prosty przepis na wegańskie pączki idealne na Tłusty Czwartek, ale nie tylko. Przygotuj je na imprezę, spotkanie ze znajomymi lub rodziną. mehr …
Lekkie wegańskie galaretki warzywne. Sprawdzą się na Święta, jako zakąska na imprezę i jako lekka przekąska. mehr …
Kotlety sojowe a’la korzenne śledzie z rodzynkami w pomidorach. Marynowane w zalewie octowej. Idealne na wigilijny stół. mehr …
Przepis na pyszną wegańską serową pastę do chleba do super urozmaicenie od rutyny. Jeśli tęsknicie za smakiem sera koniecznie ją przygotujcie! mehr …
Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Przepyszne jesienne pancakes z dyni to słodka propozycja na pochmurne, deszczowe dni. Wspaniale sprawdzają się na śniadanie i na Halloween. mehr …
Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …
Marmolada dyniowo- pomarańczowa z imbirem to jesienna delicja na deszczowe i zimne poranki. Słodki smak dyni wzbogacony o soczystą pomarańczę i ostry imbir dopełniają smaku tej przepysznej marmoladzie. mehr …
Jesienna nalewka na bazie jabłek, gruszek, śliwek i winogron z posmakiem cynamonowo- goździkowym to smakowita propozycja na chłodne, jesienne wieczory w miłym towarzystwie. mehr …
Pikle angielskie chociaż z nazwy nawiązują do brytyjskich przekąsek obecne są w kuchniach wielu państw. Spróbuj naszego przepisu z miksem warzyw: ogórków, kalafiora, marchewek, papryki zanurzonych w esencjonalnej marynacie. Idealne na imprezę jako zakąska przed daniem głównym. mehr …
Marynowane grzybki to tradycyjna polska potrawa popularna na imprezach i podczas świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Świetna przekąska z ostrym, octowym posmakiem. mehr …
Ajwar to pasta z grillowanych papryk i bakłażana pochodząca z Bałkan, popularna rownież na Węgrzech. Stanowi świetny dodatek do grilla, frytek, wegańskiego kotleta, a nawet do nachosów. mehr …
Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla. mehr …
Ogórki kiszone to klasyk polskiej kuchni. Ich kwaśny smak wzbogacony o nutę czonsku i ziół idealnie komponuje się w sałatkach z dodatkiem majonezu, jako warzywo do obiadu oraz na kanapki. mehr …
Hummus to wyjątkowa pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku i tahini. Pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu – idealny jako zdrowa, pożywna i szybka przekąska. Doskonały do chleba lub jako dip do świeżych warzyw. mehr …
Ten przepis na wegańskie leczo to węgierski klasyk. Połączenie smaków cukinii, papryki, pomidorów i bakłażana to prawdziwa uczta dla podniebienia. Urozmaicaj tę potrawę dowolnie dodając np. pieczarki lub wędzone tofu. mehr …
Pyszny, domowy słodki sos chili. Świetnie sprawdza się jako składnik sosów sałatkowych, sosów do maczania sajgonek czy spring rolls, pasuje do pizzy i zapiekanek, wytrawnych gofrów, do kanapek czy ziemniaków. mehr …
Smakowity i orzeźwiający zielony dressing do sałatki, nie zawiera oleju. Szybki i łatwy w przygotowaniu, można go dowolnie modyfikować. mehr …
Gęsty, kremowy sos, który idealnie pasuje do wegańskiej sałatki Cezar z grzankami, ale świetnie smakuje również na kanapkach, burgerach i z różnymi innymi daniami. mehr …
Sos pomidorowy do klasyk w każej kuchni. Nasza receptura łączy w sobie smaki Italii, a więc idealnie sprawdza się jako sos do pizzy, lazanii, wszelkiego rodzaju makaronów, a nawet jako baza do leczo. mehr …
Ten prosty i szybki przepis na dressing do sałatek sprawdza się praktycznie we wszystkich rodzajach sałatek. mehr …
Grillowany-smażony ananas po azjatycku to błyskawiczne danie, które na pewno przypadnie do gustu fanom pikantnych słodko-kwaśnych potraw. mehr …
Ten Espresso shake z białą czekoladą jest aksamitnie kremowe i przyjemnie słodkie oraz zapewnia wyjątkowe orzeźwienie. Co więcej, pasuje doskonale zarówno do normalnej kawy, jak i zbożowej czy łubinowej. mehr …
Taki napój to dokładnie to, czego potrzebujesz w upalny dzień – maksymalnie orzeźwiający Napój „letnia bryza” z porzeczką, kokosem i acai. mehr …
Ten lekki, kremowy i owocowy balsam-ocet doskonale pasuje do sałatek, deserów oraz jako aperitif. mehr …
Dzięki zawartości świeżo-wyciśniętego soku cytrynowego lub limonkowego, napój ten doskonale gasi pragnienie, działa pobudzająco i orzeźwia. mehr …
Ten przepis na steki z pieczarek Portobello to genialna propozycja na grilla. Można je jeść zamiast kotletów, ale również w postaci burgerów w bułce.
Te proste wegańskie lody zrobisz bez potrzeby użycia maszynki do lodów. Ich sekret tkwi w tłustym mleku kokosowym i maśle orzechowym, a całości dopełniają słodko-słone fistaszkowe chrupki – po prostu pycha! mehr …
Anmelden