W tym dziale prezentujemy dodatki z którymi przygotowanie wegańskich posiłków będzie jeszcze prostsze. Przyprawy, syropy, sosy, nasiona- bez nich kuchnia jest uboga. Dzięki dodaniu odpowiedniego sosu czy dressingu możecie urozmaicić każdy posiłek oraz wyczarować danie z kuchni świata: azjatyckie, śródziemnomorskie, bliskowschodnie itp. Eksperymentujcie w kuchni!
przyprawy, sosy i majonezy
Sól czarna kala namak
Sól czarna kala namak
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Gęsty, kremowy o pełnym, bogatym smaku i idealnej majonezowej konsystencji, bez zbędnych dodatków, w zgodzie z wartościami, które pielęgnujesz. Źródło Omega-3. Świetnie sprawdzi się jako baza do wszelkich sosów oraz tradycyjnie idealny dodatek do sałatek.
Produkt, który jest szczególnie polecany osobom, które cenią sobie proste i smaczne rozwiązania, bądź nie mają zdolności kulinarnych w tworzeniu sosów o odpowiedniej konsystencji.
Primar Płatki drożdżowe to produkt w wygodnym szklanym słoiku. Zawiera suszone drożdże nieaktywne o delikatnym smaku i zapachu. Bardzo dobrze nadaje się jako zagęszczacz do zup, kremów i sosów. Można je stosować jako posypkę do makaronów, sałatek, kanapek oraz jako panierkę. Jest to dobra alternatywa dla żółtego sera oraz bułki tartej.
Nori to nie tylko sushi! Te prasowane wodorosty są niezbędnym składnikiem sushi oraz dodatkiem do orientalnych potraw, sałatek i snacków. Od wieków mieszkańcy Japonii znają ich dobroczynne działanie. Zawierają duże ilości związków mineralnych, witamin oraz aminokwasów niezbędnych do zachowania prawidłowej diety.
To jest produkt z House of Asia.
Dostępne od: Carrefour, L’eclerc, Auchan, Frisco, Lidl