Smażony ryż jest klasykiem azjatyckiej kuchni. W tej wegańskiej, kambodżańskiej wersji smakuje wyjątkowo smacznie. mehr …
Smażony ryż jest klasykiem azjatyckiej kuchni. W tej wegańskiej, kambodżańskiej wersji smakuje wyjątkowo smacznie. mehr …
Ciekawe połączenie kapusty włoskiej, kaszy bulgur i orientalnych przypraw sprawia, że potrawa ta ma niepowtarzalny smak i aromat. mehr …
Ser z płatków drożdżowych jest doskonałą wegańską alternatywą dla startego sera – nadaje się zarówno do zapiekanek jak i do pizzy. mehr …
Ten przepis na Pieczeń z seitanu z nadzieniem śliwkowo-orzechowym nadaje się doskonale na święta i inne wyjątkowe okazje. mehr …
Ta Duszona soczewica od wegańskiego kucharza Bjorn Moschinski zachwyca łatwością przygotowania i smakiem oraz zapewnia uczucie sytości na długo – szczególnie polecana z hummusem.
mehr …
Ta potrawka z soi składa się z krajanki sojowej, warzyw i kremowego sosu beszamelowego. Przepis ten pochodzi od znanego wegańskiego kucharza Bjorna Moschinskiego. mehr …
Ta sycąca i zdrowa Zupa z pora to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Możesz dodać do niej grzanki lub wegańską kiełbaskę. mehr …
Pizza bez potrzeby użycia mąki? W zamian zdrowa i bogata w białko czerwona soczewica – jak to możliwe, pokażemy Ci w tym przepisie. mehr …
To Chili sin carne, dzięki pikantnym przyprawom, przyjemnie rozgrzewa. Natomiast fasola i dodatek warzyw sprawia, że ta potrawa jest bardzo sycąca.
mehr …
Ta nadziewana papryka to pełna smaku i aromatu wegańska potrawa, która dzięki zielonemu orkiszowi jest również sycąca. mehr …
Te Frytki ze słodkich ziemniaków możesz zrobić w mgnieniu oka w piekarniku i stanowią one smaczną przekąskę lub dodatek do wielu dań.
mehr …
Te Cebulowe ciasto jest całkowicie roślinne, a jego sekret tkwi w cieście z pełnoziarnistej mąki, aromatycznie wędzonym tofu i lekko karmelizowanej cebuli – jednym słowem: pycha! mehr …
Proponujemy kolejny pyszny i całkiem wegański wariant klasycznego mięsnego burgera – tym razem w roli głównej doprawiony, grillowany boczniak. mehr …
Tylko 30 minut – tyle potrzebujesz aby zrobić smaczną i łatwą zupę Miso. Przygotuj to tradycyjne japońskie danie ze świeżymi warzywami i pozostałymi równie zdrowymi składnikami. mehr …
Pyszny Hummus paprykowy, jako jeden z wariantów coraz bardziej popularnego hummusu. mehr …
Ta Sałatka Tabbouleh w stylu »Raw« z kaszą gryczaną jest interesującym urozmaiceniem w porównaniu do tej klasycznej z kaszą bulgur. Stanowi doskonałą potrawę samą w sobie lub ciekawy dodatek do wielu dań.
mehr …
Wegańskie sushi zyskuje coraz więcej zwolenników – tym razem spróbuj w wersji raw bez ryżu ale za to z kruchymi warzywami i świeżym imbirem.
mehr …
Te Burgery z zielonego orkiszu są doskonałe do domowych burgerów ze świeżymi pomidorami, czerwoną cebulą, sałatą i chrupiącą bułką. mehr …
Anmelden