Pasta idealna na kanapki, czy Wielkanocne śniadanie. Tofu świetnie imituje białko, ciecierzyca – żółtko, a czarna sól nadaje charakterystycznego, jajecznego aromatu.
mehr …
Pasta idealna na kanapki, czy Wielkanocne śniadanie. Tofu świetnie imituje białko, ciecierzyca – żółtko, a czarna sól nadaje charakterystycznego, jajecznego aromatu.
mehr …
Ta sałatka sprawdzi się świetnie na lekki lunch lub kolację. Dodatek słodko-pikantnych orzechów włoskich dodaje temu daniu niepowtarzalnego smaku. Znakomicie smakuje z cieplutkimi grzankami. mehr …
Domowy popcorn to idealna przekąska do chrupania podczas wieczorów filmowych. Popcorn karmelowy natomiast, jest pyszną alternatywą dla klasycznej, słonej wersji. mehr …
Ta świeża i lekka surówka z marchewki i jabłka zawiera wiele wartościowych składników i nadaje się zarówno na przystawkę, jak i na małą przekąskę. mehr …
Ten makaron z cukinii z sosem z nerkowców to świetny pomysł na szybki, ale zdrowe danie w ciągu dnia.
mehr …
Ta izraelska sałatka sprawdzi się doskonale zarówno jako danie główne, jak i dodatek do innych potraw. Połączeniu różnych ziół i przypraw sprawia, że jest niezwykle smaczna i aromatyczna. mehr …
Te wegańskie paluszki serowe są chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku. Będą wspaniale smakować z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym. mehr …
Ta pyszna sałatka z kaszy jaglanej smakuje również na zimno i jest idealną przekąską do pracy lub szkoły. mehr …
Poznaj naszą propozycję klasycznej i niezwykle aromatycznej zupy kurkowej w wersji wegańskiej. mehr …
Smoothies nie muszą być tylko do picia: ta miska smoothie z acai i świeżymi owocami doskonale nadaje się do jedzenia łyżką! mehr …
Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …
Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
To wegańska wersja najpopularniejszego kruchego ciasta na słodko. Szybkie i proste w przygotowaniu. mehr …
Sznycle z bakłażana to szybki i prosty przepis na przygotowanie tego warzywa. Smaczny i chrupiący sznycel z bakłażana nadaje się idealnie na obiad. mehr …
Krążki cebulowe w cieście piwnym to popularna i świetna przekąska na imprezę, dla znajomych, do filmu czy po prostu do piwa. Proste w przygotowaniu i pyszne w smaku. mehr …
Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …
Tosty francuskie w wersji wegańskiej to super pomysł na słodkie weekendowe śniadanie dla dwojga. Ich smak podkreślą świeże owoce i posypka z cukru pudru. mehr …
Wegańska wersja znanego nam dobrze Rafaello rozpływająca się w ustach. Idealna przekąska na Walentynki i spotkanie we dwoje. mehr …
Lekkie wegańskie galaretki warzywne. Sprawdzą się na Święta, jako zakąska na imprezę i jako lekka przekąska. mehr …
Kotlety sojowe a’la korzenne śledzie z rodzynkami w pomidorach. Marynowane w zalewie octowej. Idealne na wigilijny stół. mehr …
Przepis na pyszną wegańską serową pastę do chleba do super urozmaicenie od rutyny. Jeśli tęsknicie za smakiem sera koniecznie ją przygotujcie! mehr …
Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Przepyszne jesienne pancakes z dyni to słodka propozycja na pochmurne, deszczowe dni. Wspaniale sprawdzają się na śniadanie i na Halloween. mehr …
Pikle angielskie chociaż z nazwy nawiązują do brytyjskich przekąsek obecne są w kuchniach wielu państw. Spróbuj naszego przepisu z miksem warzyw: ogórków, kalafiora, marchewek, papryki zanurzonych w esencjonalnej marynacie. Idealne na imprezę jako zakąska przed daniem głównym. mehr …
Marynowane grzybki to tradycyjna polska potrawa popularna na imprezach i podczas świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Świetna przekąska z ostrym, octowym posmakiem. mehr …
Ogórki kiszone to klasyk polskiej kuchni. Ich kwaśny smak wzbogacony o nutę czonsku i ziół idealnie komponuje się w sałatkach z dodatkiem majonezu, jako warzywo do obiadu oraz na kanapki. mehr …
Hummus to wyjątkowa pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku i tahini. Pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu – idealny jako zdrowa, pożywna i szybka przekąska. Doskonały do chleba lub jako dip do świeżych warzyw. mehr …
Gęsty, kremowy sos, który idealnie pasuje do wegańskiej sałatki Cezar z grzankami, ale świetnie smakuje również na kanapkach, burgerach i z różnymi innymi daniami. mehr …
Grillowany-smażony ananas po azjatycku to błyskawiczne danie, które na pewno przypadnie do gustu fanom pikantnych słodko-kwaśnych potraw. mehr …
Ta ciekawie wyglądająca, różowa Pasta z rzodkiewek i słonecznika jest nie tylko zdrowa ale i smaczna. Idealna jako smarowanie na chleb – wystarczy dodać parę plasterków świeżej rzodkiewki oraz szczypiorek lub kiełki lub roszponkę. mehr …
Jeśli lubisz poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pyszny, zdrowy i o pięknej barwie jaglano-buraczany burger w niecodziennej kombinacji – tutaj w towarzystwie tofu zamiast bułki. mehr …
Paluszki z tofu w panierce z mąki cieciorkowej – idealne na przekąskę lub jako lunch/obiad. Proponujemy dwie możliwości podania – klasyczna z sosem czosnkowym lub w wersji fast foodowej, czyli jako hot-tofu (zamiast hot-doga). mehr …
Czas na meksykańską nutę w kuchni. Intensywne kolory i smaki, kilka minut przygotowania i smażenia i meksykańskie klopsiki na bazie kaszy jaglanej gotowe. Zawiń je w tortille, dodaj ulubione warzywa i sosy – poprostu pycha! mehr …
Jest to przepis dla osób szczególnie dbających o zdrowie. Poza tym, że chleb ten jest bezglutenowy, charakteryzuje się on małą zawartością tłuszczu, jest bogaty w witaminy i minerały oraz wybornie smakuje. mehr …
Delikatne wstążki makaronowe, świeże warzywa, aromatyczne grzyby, nadzwyczaj odżywcze glony i zdecydowany smak mięty, a to wszystko zawinięte w papier ryżowy. Spring rolls – bo o nich mowa – łączą w sobie lekkość i delikatność z niezwykłym bogactwem smaków. Słodko-ostry sos nadaje im dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno się im oprzeć. mehr …
Ten wegański pasztet to hit świątecznego stołu. Z ciecierzycy, kaszy jaglanej, jarmużu i suszonych pomidorów – stanowi doskonałą całość z ćwikłą, chrzanem lub wegańskim sosem tatarskim. mehr …
Polecamy ten interesujący przepis na Polentowo-jaglaną mini pizzę. Jest to lżejsza i bezglutenowa wersja konwencjonalnej pizzy. Co więcej, możesz użyć do niej rozmaitych dodatków – pomysłowość tutaj nie zna granic. mehr …
Wyglądem przypominają małe kotleciki, smakiem i aromatem – orientalną kuchnię. Z zewnątrz chrupiące, w środku przyjemnie miękkie – wyśmienicie pasują do sałatki i hummusu. Doskonały pomysł na zdrową, bezglutenową przekąskę lub dodatek do dania głównego. mehr …
Oto przepis na doskonały chleb bezglutenowy – zwarty, sycący i pełen nasion. Co więcej, receptura jest bardzo prosta, właściwie wystarczy nasiona wymieszać, chwilę poczekać i wrzucić do foremki. mehr …
Kremowa zupa z brokułów z dodatkiem wędzonej papryki, koperku i prażonych ziaren słonecznika – pełna witamin, zapewniająca uczucie sytości na długo i po prostu pyszna! mehr …
Ten Wegański sos serowy to strzał w dziesiątkę – zachwyca prawdziwie serowym smakiem i mnogością zastosowań. Wyśmienicie pasuje do wszelkich potraw makaronowych, pizzy, zapiekanek, wegeburgerów czy po prostu jako serowy sos do nachos. mehr …
Nie ma nic lepszego na mrozy i słotę jak gorący bulion – tutaj w wersji japońskiej i całkowicie wegańskiej. Kluczowe są dwa składniki: glony kombu i suszone grzyby shitake. Jeśli lubisz nowe smaki i masz ochotę na zdrowy, pożywny bulion – ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. mehr …
Baba ghanoush to sztandarowe danie na bliskim Wschodzie – w postaci dipu przyrządzonego z bakłażanów, tahiny oraz wielu innych wyjątkowych i aromatycznych dodatków. Zasmakuj w orientalnej kuchni! mehr …
Może masz ochotę na surówkę z ogórka w stylu tajskim – jest orzeźwiająca i lekko pikantna. Co więcej, łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. mehr …
Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …
To idealna propozycja na obiad jak i na kolację. Dzięki soczewicy zupa ta jest zasobna w białko i żelazo, ma przyjemną konsystencję i syci, a kawałki ananasa nadają jej egzotyczny i lekko słodkawy smak. mehr …
Ta Prosta zupa pieczarkowa jest w sam raz na jesienno-zimowe chłody – rozgrzewająca, prosta w przygotowaniu i po prostu pyszna. Tu w wersji z ziemniakami, ale równie dobrze możesz dodać brązowy ryż lub makaron. mehr …
Sekret tej pysznej surówki tkwi w duszonej czerwonej kapuście – tutaj, w towarzystwie suszonych pomidorów. Co więcej, taka surówka jest bardzo zdrowa i prosta w przygotowaniu. mehr …
Ta sezonowa sałatka to doskonały pomysł, gdy zimową porą najdzie Cię ochota na świeżą porcję warzyw i owoców. Ciekawa kombinacja jarmużu, pomelo i pistacji nadaje sałatce nie tylko wyjątkowy smak, ale i sprawia, że jest to istna bomba witaminowa. mehr …
Te chrupiące Chipsy z jarmużu stanowią świetną i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych chipsów. Taka przekąska umili niejeden filmowy wieczór lub niejedną imprezę ze znajomymi. mehr …
Te chrupiące Warzywne chipsy stanowią świetną i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych chipsów. Taka przekąska umili niejeden filmowy wieczór lub niejedną imprezę ze znajomymi. mehr …
Sos Hollandaise to klasyk kuchni francuskiej ale ostatnio zyskuje coraz więcej wielbicieli również w Polsce. Tutaj w wersji wegańskiej – doskonale smakuje ze szparagami lub ziemniakami lub innymi warzywami. mehr …
Ta Sałatka ze szparagami i truskawkami jest wyjątkowa dzięki nietypowemu połączeniu truskawek, szparagów, soczewicy, wędzonego tofu i malinowego dressingu. Przepyszna, lekka i orzeźwiająca – w sam raz na wczesno-letni czas. mehr …
Ta smaczna potrawa z botwiny i groszku w kremowym sosie pasuje doskonale do ryżu jak i w postaci dipu do chlebka pita lub chlebka naan. mehr …
Te łatwe i szybkie w przygotowaniu Puree z pasternaku to smaczna i zdrowa przekąska lub doskonały dodatek do dań obiadowych. mehr …
Jest to przepis na wyjątkowe i pyszne kotlety mielone z kalafiora. Receptura jest prosta, szybka i bezglutenowa – istotne jest by trzymać się przepisu i zapoznać się ze wskazówkami. mehr …
Ten przepis na Pieczoną brukselkę z bekonem z kokosa to wyjątkowe połączenie wędzono-słodkiego smaku z lekko słoną nutą – gwarantujemy, że już nigdy nie spojrzysz na brukselkę tak samo. mehr …
Ten wegański smalec ma winny posmak duszonych jabłek i cebulki. Ponadto robi się go w kilka minut i dostarcza porcję białka dzięki zawartej w nim fasoli. mehr …
Proponujemy przepis na wegański Tatar z suszonych pomidorów i kaszy jaglanej. Jest mocno pomidorowy, pieprzny i naprawdę wyśmienity. mehr …
Nie wyobrażasz sobie śniadania bez twarożku? Proponujemy przepis na Wegański twarożek z orzechów nerkowca, który w smaku łudząco przypomina konwencjonalny serek wiejski. Jego sekret tkwi w dodaniu płatków drożdżowych i garści świeżych ziół. mehr …
Ten przepis na Kanapki z wegańskim bekonem to absolutny hit. Za bekon posłużyły tutaj grzyby shitake mające głęboki, intensywny smak i mięsistą konsystencję, dzięki czemu świetnie imitują mięso. mehr …
Ten Koperkowy pasztet wegański z białej kaszy gryczanej i selera jest mocno ziołowy, ale delikatny w smaku. Wspaniale będzie się komponował z ostrą rzeżuchą czy chrzanem, a także musztardą. mehr …
Indyjskie pulpety brokułowe to typowe danie kuchni indyjskiej, które dzięki wielu egzotycznym przyprawom ma wyjątkowy smak i aromat. Pasuje znakomicie do papadomsów. mehr …
Polecamy ten Wegański żółty ser ze względu na jego wyjątkowy serowy smak oraz idealną konsystencję sera żółtego – można go bez problemu pokroić ostrym nożem. Jest on doskonały na kanapki i do zapiekania. mehr …
Te Grillowane wegańskie szaszłyki z warzywami i tofu są proste w przygotowaniu, gdyż nie wymagają wielu składników i wysiłku. Sekret ich wyjątkowego smaku polega na odpowiednim przyprawieniu. mehr …
Te Nuggetsy robi się naprawdę szybko i są bardzo proste w przygotowaniu. Są idealną bazą do obiadu, pomysłem na zdrowy fast food (np. jaglane nuggetsy plus pieczone frytki), dodatkiem do tortilli czy na kanapkę. mehr …
Kolejny klasyk polskiej kuchni to Paprykarz warzywny – jego sekret tkwi w niezwykle zdrowej kaszy jaglanej. Nadaje się doskonale jako przystawka lub w postaci pasty do chleba. mehr …
Te Wegańskie żeberka BBQ są bardzo smaczne, o typowo mięsnej strukturze i mocno wyczuwalnym wędzonym aromacie, świetnie komponują się z pieczonymi ziemniaczkami i surówką, jak i w towarzystwie pieczywa. mehr …
Nareszcie idealna wegańska mozarella – doskonała zarówno na kanapkę, do sałatki Caprese jak i na pizze lub zapiekankę. mehr …
Ten Ser z orzechów nerkowca jest szczególnie warty polecenia: ma przyjemnie miękką, kremową konsystencję przy czym jest na tyle twardy by kroić go nożem. mehr …
Te Tofu ze szpinakiem w sosie curry jest aromatycznie doprawione i smacznie kremowe. Nadaje się zarówno jako przystawka jak i danie główne a pasuje do niego ryż lub chlebek naan. mehr …
Czekolada na śniadanie – do tego kremowe awokado i słodki banan oraz trochę mleka migdałowego, syropu z agawy i kakao – i już mamy pyszne Smoothie czekoladowe z awokado. mehr …
Te bananowo-pomarańczowe smoothie jest przyjemnie kremowe i słodkie i zapewnia siłę na wiele godzin. Wystarczy, że użyjesz zamrożone banany i już masz orzeźwiający napój – idealny na upalne lato.
mehr …
Te »Super C smoothie« z kaki i cytrusami jest słodkie i orzeźwiające. To zdrowy napój bogaty w witaminę C i antyoksydanty.
mehr …
Te »Odnawiające smoothie« jest bardzo lekkie i szczególnie ulubione w gorące dni, dzięki swojemu orzeźwiającemu działaniu.
mehr …
»Promienne smoothie« jest przyjemnie słodkie i bogate w składniki odżywcze. mehr …
Do tego smoothie najlepiej użyć wielu różnych warzyw liściastych. Jest wyjątkowo zdrowe i zapewnia energię na długo. mehr …
Ten przepis na smaczne Wegańskie ziołowe masełko znakomicie pasuje do grillowanych kolb kukurydzy, chrupiącej bagietki lub wegańskiego steka z grilla. mehr …
Te odżywcze Sycące smoothie to nie tylko nazwa, ale również wyjątkowe bogactwo zdrowych tłuszczy dzięki zawartości ziaren konopi, musu kokosowego i awokado. mehr …
Czy w drodze, czy po sporcie, czy po prostu jako przekąska, te wyjątkowe Super słodkie różowe smoothie jest łatwe i szybkie do przygotowania i dostarcza dużo energii. mehr …
Te Wegańskie paluszki serowe są na zewnątrz chrupiące a w środku kremowe, najlepiej smakują z dipem pomidorowym. mehr …
Ten wędzony ser doskonale pasuje do grillowanej kanapki lub do deski serów. Aromatyczny z dodatkiem czosnku, świeżej bazylii i przypraw.
Zielona fasolka szparagowa, szczypiorek, do tego trochę octu, oliwy, soli i pieprzu – i już masz smaczną Sałatkę z fasolki szparagowej, idealną jako dodatek do wielu dań. mehr …
Przygotuj pyszne Tofu Caprese z aromatycznych pomidorów, dobrej jakości oliwy z oliwek, tofu i świeżej bazylii.
mehr …
Smaczne guacamole, które pasuje doskonale do słupków ze świeżych warzyw, nachos, na kanapkę, do pieczonego ziemniaka lub jako dodatek do wielu innych dań. mehr …
Wegańskie Tzatziki. Czy same jako przekąska czy np. z wegańskim gyrosem i sałatką ze świeżych warzyw – smakuje wyśmienicie. mehr …
Jako lekkie danie lub smaczny dodatek do dania głównego – ta orzeźwiająca Sałatka z soczewicy ze szpinakiem i granatem to doskonała opcja na niejedną okazję. mehr …
Ta wyjątkowo smaczna Zupa selerowo-jabłkowa pasuje szczególnie w zimne, jesienne dni, gdyż przyjemnie rozgrzewa – owocowo, lekko pikantnie i aromatycznie. mehr …
Potrzebujesz tylko trzy składniki: tofu, przyprawy i dobrą oliwę z oliwę, żeby błyskawicznie przygotować smaczne tofu o smaku sera feta. mehr …
Te wegańskie Knedle z pokrzywą są znakomitym pomysłem na urozmaicenie w kuchni. Najlepiej smakują ze świeżą, młodą pokrzywą.
mehr …
Ta pikantna chili-marynata pasuje doskonale do steków sojowych lub tofu i sprawi, że jedzenie z grilla będzie miało wyjątkowy smak i aromat. mehr …
Spróbuj tego smacznego tureckiego napoju jogurtowego w wersji roślinnej, który jest szybki w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.
mehr …
Ten Wegański migdałowo-imbirowy dip pasuje doskonale do potraw kuchni azjatyckiej i nadaje się jako baza do dressingu do sałatek lub makaronu z warzyw. mehr …
»Metka« cebulowa całkowicie roślinna – doskonała na chleb i jako słona przystawka. mehr …
Te Quiche-muffinki z wegańskim serem są cudownie kremowe jak quiche i poręczne, gdyż wielkości małych torcików: doskonałe jako przekąska lub przystawka. mehr …
Wegański sos-dip z orzechów nerkowca, który możesz łatwo przygotować i doprawić na wiele różnych sposobów. mehr …
Smoothie z mango i letnimi owocami jest idealne na gorące dni: aromat letnich owoców sprawia, że napój ten jest bardzo orzeźwiający. mehr …
Anmelden