rodzaj kuchni: Azjatyckie

Szaszłyki Satay z tofu

Szaszłyki Satay z tofu

Te lekko pikantne szaszłyki satay doskonale nadadzą się na grilla w ciepłe dni, ale można je również z powodzeniem przygotować na patelni. mehr …

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa

Poznaj naszą propozycję klasycznej i niezwykle aromatycznej zupy kurkowej w wersji wegańskiej. mehr …

Koktajl „Lawa”

Koktajl „Lawa”

Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …

Spring rolls

Spring rolls

Delikatne wstążki makaronowe, świeże warzywa, aromatyczne grzyby, nadzwyczaj odżywcze glony i zdecydowany smak mięty, a to wszystko zawinięte w papier ryżowy. Spring rolls – bo o nich mowa – łączą w sobie lekkość i delikatność z niezwykłym bogactwem smaków. Słodko-ostry sos nadaje im dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno się im oprzeć. mehr …

Tofu po syczuańsku

Tofu po syczuańsku

Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …

Wegański bulion dashi

Wegański bulion dashi

Nie ma nic lepszego na mrozy i słotę jak gorący bulion – tutaj w wersji japońskiej i całkowicie wegańskiej. Kluczowe są dwa składniki: glony kombu i suszone grzyby shitake. Jeśli lubisz nowe smaki i masz ochotę na zdrowy, pożywny bulion – ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. mehr …

Ramen z grzybami leśnymi

Ramen z grzybami leśnymi

To azjatyckie danie łączy wyjątkowy smak leśnych grzybów i jarmużu ze słodkością pieczonej dyni. Całość zalana ciepłym, aromatycznym bulionem z wodorostów i uzupełniona o japoński makaron udon. mehr …

Wegetariańska zupa Pho

Wegetariańska zupa Pho

Zupa Pho to wietnamski rosół, którego kluczowymi składnikami są opalone cebule i imbir, aromatyczne przyprawy oraz świeże zioła, którymi posypuje się miskę pełną gorącego wywaru. mehr …

Pikantna surówka z ogórka

Pikantna surówka z ogórka

Może masz ochotę na surówkę z ogórka w stylu tajskim – jest orzeźwiająca i lekko pikantna. Co więcej, łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. mehr …

Idealny Pad thai

Idealny Pad thai

Pad thai to jedno z najpopularniejszych dań w Tajlandii – idealne połączenie smaków: słodkiego, kwaśnego i pikantnego. Stopień ostrości i dodatki zależą od Ciebie – tutaj w ciekawej wersji z tofu i szpinakiem. mehr …

Idealna tajska zupa Tom-kha

Idealna tajska zupa Tom-kha

Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …

Prosta zupa Miso

Prosta zupa Miso

Tylko 30 minut – tyle potrzebujesz aby zrobić smaczną i łatwą zupę Miso. Przygotuj to tradycyjne japońskie danie ze świeżymi warzywami i pozostałymi równie zdrowymi składnikami. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa