Sos Bolognese na bazie soczewicy? A dlaczego nie. To danie zaskoczy Cię pełną smaku i aromatu – prawdziwy włoski comfort food w wegańskim wydaniu. mehr …
Sos Bolognese na bazie soczewicy? A dlaczego nie. To danie zaskoczy Cię pełną smaku i aromatu – prawdziwy włoski comfort food w wegańskim wydaniu. mehr …
Trójwarstwowa lasagne, idealna na obiad dla całej rodziny. Roślinna wersja klasycznej włoskiej potrawy, która zachwyca smakiem i bogactwem składników. mehr …
Bardzo proste w przygotowaniu, ale przy tym niebywale pyszne danie na szybki obiad lub kolację. mehr …
Nie potrzebujesz piekarnika, aby przygotować szybką wegańską pizzę. Możesz dodać do niej dodatki według własnego uznania. mehr …
Połączenie kremowego sosu i wędzonego tofu sprawia, że ten włoski klasyk posmakuje każdemu. mehr …
Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …
Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Sos pomidorowy do klasyk w każej kuchni. Nasza receptura łączy w sobie smaki Italii, a więc idealnie sprawdza się jako sos do pizzy, lazanii, wszelkiego rodzaju makaronów, a nawet jako baza do leczo. mehr …
Polecamy ten interesujący przepis na Polentowo-jaglaną mini pizzę. Jest to lżejsza i bezglutenowa wersja konwencjonalnej pizzy. Co więcej, możesz użyć do niej rozmaitych dodatków – pomysłowość tutaj nie zna granic. mehr …
Panna cotta to delikatny włoski deser – tutaj w wersji jeszcze lżejszej bo wegańskiej. Wbrew pozorom to bardzo prosty deser, który wyczarujesz z niewielkiej liczby składników. mehr …
Jest to wersja bezglutenowa, bezcukrowa i bezalkoholowa, jakże ulubionego przez wielu, włoskiego deseru. Ten jest zdecydowanie zdrowszy i lżejszy od konwencjonalnego tiramisu – w 100% roślinny i pełen naturalnej słodyczy. mehr …
Ta Wegańska orkiszowa pizza jest wyśmienita. Jej spód jest cienki, a boki chrupiące, wierzch pokrywa najlepszy domowy sos pomidorowy, warzywa oraz wegański parmezan. mehr …
Nareszcie idealna wegańska mozarella – doskonała zarówno na kanapkę, do sałatki Caprese jak i na pizze lub zapiekankę. mehr …
To smaczne Jednogarnkowe danie z makaronem jest łatwe i szybkie do przygotowania, pasuje doskonale na wspólne biesiady. mehr …
Przygotuj pyszne Tofu Caprese z aromatycznych pomidorów, dobrej jakości oliwy z oliwek, tofu i świeżej bazylii.
mehr …
Spaghetti bolognese to klasyk włoskiej kuchni – teraz także w wersji wegańskiej. mehr …
Lasagne jest klasykiem włoskiej kuchni i pasuje prawie na każdą okazję. Ten przepis jest jednym z najlepszych, jeśli chodzi o wegańskie lasagne. mehr …
Pizza bez potrzeby użycia mąki? W zamian zdrowa i bogata w białko czerwona soczewica – jak to możliwe, pokażemy Ci w tym przepisie. mehr …
Anmelden