Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …
Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …
Polecamy przepis na przepyszny, sezonowy torcik z owocami lata: truskawkami. mehr …
Ta niesamowita czekoladowa tarta w połączeniu z malinami i kokosową nutą kremu smakuje obłędnie, musicie koniecznie spróbować. mehr …
Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Asia Bolognese to azjatycki przepis łączący w sobie spaghetti Bolognese z azjatycką nutką tofu i mleczka kokosowego. mehr …
Wegańska Ryba Tofu to przepyszny pomysł na to jak zastąpić rybę zachowując jej smak i aromat. Podawaj z frytkami i keczupem. mehr …
Bananowe, puchate donuty z polewą czekoladową i wiórkami kokosa to idealny deser dla łasuchów! Świetna propozycja na Tłusty Czwartek mehr …
Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …
Tosty francuskie w wersji wegańskiej to super pomysł na słodkie weekendowe śniadanie dla dwojga. Ich smak podkreślą świeże owoce i posypka z cukru pudru. mehr …
Wegańska wersja znanego nam dobrze Rafaello rozpływająca się w ustach. Idealna przekąska na Walentynki i spotkanie we dwoje. mehr …
Jagielnik o smaku piernika. Zdrowe ciasto bez pieczenia, oczywiście nie tylko na święta! mehr …
Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny to włoska przystawka, ale również dodatek do dania głównego o aromacie szałwi z dodatkiem cytrynowego posmaku przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Zucca al forno-pieczona dynia owijana „szynką parmeńską”- wegańska wersja tej smakowitej włoskiej jesiennej przystawki z dynią w roli głównej przygotowana specjalnie dla restauracji Leonardo Verde. mehr …
Przepyszne jesienne pancakes z dyni to słodka propozycja na pochmurne, deszczowe dni. Wspaniale sprawdzają się na śniadanie i na Halloween. mehr …
Dyniowo- cynamonowe zawijasy z orzechami to pyszna, aromatyczna, jesienna przekąska do kawy lub herbaty. Glazurowany wierzch sprawia, że ten deser rozpływa się w ustach. mehr …
Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …
Marmolada dyniowo- pomarańczowa z imbirem to jesienna delicja na deszczowe i zimne poranki. Słodki smak dyni wzbogacony o soczystą pomarańczę i ostry imbir dopełniają smaku tej przepysznej marmoladzie. mehr …
Jesienna nalewka na bazie jabłek, gruszek, śliwek i winogron z posmakiem cynamonowo- goździkowym to smakowita propozycja na chłodne, jesienne wieczory w miłym towarzystwie. mehr …
Ajwar to pasta z grillowanych papryk i bakłażana pochodząca z Bałkan, popularna rownież na Węgrzech. Stanowi świetny dodatek do grilla, frytek, wegańskiego kotleta, a nawet do nachosów. mehr …
Pyszny, domowy słodki sos chili. Świetnie sprawdza się jako składnik sosów sałatkowych, sosów do maczania sajgonek czy spring rolls, pasuje do pizzy i zapiekanek, wytrawnych gofrów, do kanapek czy ziemniaków. mehr …
Grillowany-smażony ananas po azjatycku to błyskawiczne danie, które na pewno przypadnie do gustu fanom pikantnych słodko-kwaśnych potraw. mehr …
Ten Espresso shake z białą czekoladą jest aksamitnie kremowe i przyjemnie słodkie oraz zapewnia wyjątkowe orzeźwienie. Co więcej, pasuje doskonale zarówno do normalnej kawy, jak i zbożowej czy łubinowej. mehr …
Taki napój to dokładnie to, czego potrzebujesz w upalny dzień – maksymalnie orzeźwiający Napój „letnia bryza” z porzeczką, kokosem i acai. mehr …
Ten lekki, kremowy i owocowy balsam-ocet doskonale pasuje do sałatek, deserów oraz jako aperitif. mehr …
Ten herbaciano-owocowy shrub nadaje się doskonale do przygotowania wielu orzeźwiających napojów. Pod nazwą shrub kryje się koktajl na bazie octu, który wbrew pozorom odpowiednio użyty znakomicie gasi pragnienie. mehr …
Dzięki zawartości świeżo-wyciśniętego soku cytrynowego lub limonkowego, napój ten doskonale gasi pragnienie, działa pobudzająco i orzeźwia. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Ten przepis na steki z pieczarek Portobello to genialna propozycja na grilla. Można je jeść zamiast kotletów, ale również w postaci burgerów w bułce.
Wyobraź sobie dobrze upieczonego selera, pachnącego ziołami, czosnkiem, który posiada słodkość gruszki… niezły pomysł, prawda? Bez obaw, przepis jest bardzo prosty i tani, chociaż wymaga odrobinę cierpliwości, ale dla pieczonego selera w gruszkowej marynacie, chyba można się trochę poświęcić. Inaczej mówiąc: zdrowa i smaczna alternatywa dla typowego polskiego obiadu. mehr …
Jeśli lubisz poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pyszny, zdrowy i o pięknej barwie jaglano-buraczany burger w niecodziennej kombinacji – tutaj w towarzystwie tofu zamiast bułki. mehr …
Oto kolejny genialny przepis pochodzący z kuchni orientalnej – pieczone połówki batatów faszerowane kaszą quinoa, jarmużem i rodzynkami, po czym polane lekkim sosem śmietanowo-limonkowym. mehr …
Podaruj sobie chwilę przyjemności z tym Wyjątkowym trójkolorowym smoothie zrobionym z tofu jedwabistego, banana i owoców leśnych – wygląda szałowo, a smakuje jeszcze lepiej. mehr …
Te dyniowo-gryczane placki są miękkie i puszyste a dzięki użyciu zdrowej mąki gryczanej – lekkie i bezglutenowe. Doskonale smakują z syropem z agawy, daktylowym, lub klonowym – do tego koniecznie orzechy i cząstki pomarańczy lub pestki granatu. mehr …
Delikatny tort dla wielbicieli kawy – z wiśniami i lekkim kremem z nerkowców. Doskonale smakuje i efektownie wygląda – idealny na rodzinne i przyjacielskie spotkania. mehr …
Miodownik czyli tradycyjne ciasto na święta – tutaj w wersji wegańskiej. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta przełożonych masą budyniową, do tego koniecznie daktyle, czekolada i orzeszki ziemne – wyborny deser na niejedną wyjątkową okazję. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
Nie ma nic lepszego na mrozy i słotę jak gorący bulion – tutaj w wersji japońskiej i całkowicie wegańskiej. Kluczowe są dwa składniki: glony kombu i suszone grzyby shitake. Jeśli lubisz nowe smaki i masz ochotę na zdrowy, pożywny bulion – ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. mehr …
To azjatyckie danie łączy wyjątkowy smak leśnych grzybów i jarmużu ze słodkością pieczonej dyni. Całość zalana ciepłym, aromatycznym bulionem z wodorostów i uzupełniona o japoński makaron udon. mehr …
Zupa Pho to wietnamski rosół, którego kluczowymi składnikami są opalone cebule i imbir, aromatyczne przyprawy oraz świeże zioła, którymi posypuje się miskę pełną gorącego wywaru. mehr …
Może masz ochotę na surówkę z ogórka w stylu tajskim – jest orzeźwiająca i lekko pikantna. Co więcej, łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. mehr …
Pad thai to jedno z najpopularniejszych dań w Tajlandii – idealne połączenie smaków: słodkiego, kwaśnego i pikantnego. Stopień ostrości i dodatki zależą od Ciebie – tutaj w ciekawej wersji z tofu i szpinakiem. mehr …
Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …
To idealna propozycja na obiad jak i na kolację. Dzięki soczewicy zupa ta jest zasobna w białko i żelazo, ma przyjemną konsystencję i syci, a kawałki ananasa nadają jej egzotyczny i lekko słodkawy smak. mehr …
Smoothie bowl czyli koktajl-smoothie podany w misce z różnymi owocami i bakaliami. To świetny pomysł na zdrowe, proste i smaczne śniadanie dla małych jak i dużych. mehr …
Ta sezonowa sałatka to doskonały pomysł, gdy zimową porą najdzie Cię ochota na świeżą porcję warzyw i owoców. Ciekawa kombinacja jarmużu, pomelo i pistacji nadaje sałatce nie tylko wyjątkowy smak, ale i sprawia, że jest to istna bomba witaminowa. mehr …
Ta Sałatka ze szparagami i truskawkami jest wyjątkowa dzięki nietypowemu połączeniu truskawek, szparagów, soczewicy, wędzonego tofu i malinowego dressingu. Przepyszna, lekka i orzeźwiająca – w sam raz na wczesno-letni czas. mehr …
Ta pożywna Zapiekanka ziemniaczana z brukselką i rozmarynową posypką smakuje wyjątkowo i aromatycznie. Stanowi doskonałe danie samo w sobie lub może być ciekawym dodatkiem do dania głównego. mehr …
Ta smaczna potrawa z botwiny i groszku w kremowym sosie pasuje doskonale do ryżu jak i w postaci dipu do chlebka pita lub chlebka naan. mehr …
Proponujemy przepis na lekką i delikatną Zapiekankę-gratin z brukwi. Brukiew to warzywo zapomniane i mało popularne w Polsce a szkoda, gdyż jest źródłem cennych minerałów i antyoksydantów. Jest to danie samo w sobie wyjątkowe, a całości dopełnia wspaniała orzechowa posypka. mehr …
Ten przepis na Pieczoną brukselkę z bekonem z kokosa to wyjątkowe połączenie wędzono-słodkiego smaku z lekko słoną nutą – gwarantujemy, że już nigdy nie spojrzysz na brukselkę tak samo. mehr …
Te danie zachwyca ciekawą kombinacją słodkiego smaku moreli z pikantną nutą sosu curry. Szczególnie polecane w towarzystwie ryżu basmati. mehr …
Jest to wersja bezglutenowa, bezcukrowa i bezalkoholowa, jakże ulubionego przez wielu, włoskiego deseru. Ten jest zdecydowanie zdrowszy i lżejszy od konwencjonalnego tiramisu – w 100% roślinny i pełen naturalnej słodyczy. mehr …
Ten przepis na Kanapki z wegańskim bekonem to absolutny hit. Za bekon posłużyły tutaj grzyby shitake mające głęboki, intensywny smak i mięsistą konsystencję, dzięki czemu świetnie imitują mięso. mehr …
To propozycja ciasta marchewkowego w wersji raw, czyli bez pieczenia. Nie ma w nim również cukru ani mąki. Tutaj w postaci kulek mocy, które dodadzą energii i pozostawią na długo miły smak w ustach. A co więcej – przygotowuje się je w zaledwie kilka minut. mehr …
Mleko z konopi ma dość wyrazisty orzechowo-słonecznikowy smak, dlatego dodatek wanilii i słodyczy sprawi, że smak mleka będzie delikatniejszy. Ponadto jest ono bardzo zdrowe a zrobione w domu – zawsze super świeże i bez konserwantów. mehr …
Ten Limonkowy sernik z nerkowców nie zawiera cukru, poza tym naturalnym z owoców. Dlatego jest on zdrowszy i ma lekko słodkawą nutę. Limonkowo-waniliowa masa ciekawie kontrastuje z lekko słodkim daktylowym spodem. mehr …
To marokańskie danie zapewnia pełne smaku i aromatu urozmaicenie w kuchni i ma wiele prozdrowotnych właściwości. mehr …
Indyjskie pulpety brokułowe to typowe danie kuchni indyjskiej, które dzięki wielu egzotycznym przyprawom ma wyjątkowy smak i aromat. Pasuje znakomicie do papadomsów. mehr …
Zapraszamy na pyszne danie z komosy ryżowej z pieczonym bakłażanem, orzechami i żurawiną. Jest ono lekkie, zdrowe i bezglutenowe. mehr …
Oto zielony tort szpinakowy bez szpinakowego posmaku. Przełożony śmietanką kokosową, obsypany kolorowymi owocami wygląda pięknie a smakuje delikatnie słodko, jednym słowem – wyborny. mehr …
Czekolada na śniadanie – do tego kremowe awokado i słodki banan oraz trochę mleka migdałowego, syropu z agawy i kakao – i już mamy pyszne Smoothie czekoladowe z awokado. mehr …
Te bananowo-pomarańczowe smoothie jest przyjemnie kremowe i słodkie i zapewnia siłę na wiele godzin. Wystarczy, że użyjesz zamrożone banany i już masz orzeźwiający napój – idealny na upalne lato.
mehr …
Te »Super C smoothie« z kaki i cytrusami jest słodkie i orzeźwiające. To zdrowy napój bogaty w witaminę C i antyoksydanty.
mehr …
Dzięki temu przydatnemu przepisowi, możesz w łatwy i szybki sposób wzbogacić smoothie w dodatkowe składniki odżywcze.
mehr …
Te »Odnawiające smoothie« jest bardzo lekkie i szczególnie ulubione w gorące dni, dzięki swojemu orzeźwiającemu działaniu.
mehr …
»Promienne smoothie« jest przyjemnie słodkie i bogate w składniki odżywcze. mehr …
Do tego smoothie najlepiej użyć wielu różnych warzyw liściastych. Jest wyjątkowo zdrowe i zapewnia energię na długo. mehr …
Te odżywcze Sycące smoothie to nie tylko nazwa, ale również wyjątkowe bogactwo zdrowych tłuszczy dzięki zawartości ziaren konopi, musu kokosowego i awokado. mehr …
Te Mango-imbirowe smoothie z matcha działa pobudzająco, dzięki dodaniu naturalnego źródła kofeiny w postaci matcha. mehr …
Czy w drodze, czy po sporcie, czy po prostu jako przekąska, te wyjątkowe Super słodkie różowe smoothie jest łatwe i szybkie do przygotowania i dostarcza dużo energii. mehr …
Ten Jackfruit burger świetnie zastępuje konwencjonalny mięsny burger. Zachwyca pełnią smaku i przyjemnie wędzonym aromatem oraz pozostawia uczucie sytości na długo. mehr …
Bananowy przysmak to doskonała przekąska na słodko. Łatwy w przygotowaniu i możesz go długo przechowywać w lodówce. mehr …
Te Wegańskie paluszki serowe są na zewnątrz chrupiące a w środku kremowe, najlepiej smakują z dipem pomidorowym. mehr …
Ten wędzony ser doskonale pasuje do grillowanej kanapki lub do deski serów. Aromatyczny z dodatkiem czosnku, świeżej bazylii i przypraw.
Te Gryczane naleśniki z bananem i karmelem daktylowym są doskonałe na śniadanie lub jako słodkie sycące danie główne. mehr …
Jest to doskonała propozycja wegańskiej słonej przekąski, która jest nie tylko szybka w przygotowaniu, ale i bardzo smaczna.
mehr …
Ten dobrze przyprawiony sandwich nadaje się doskonale jako lunch lub na obiad/kolację. Z soczystym, sojowym stekiem i do tego najlepiej domowa bułka.
mehr …
Jako lekkie danie lub smaczny dodatek do dania głównego – ta orzeźwiająca Sałatka z soczewicy ze szpinakiem i granatem to doskonała opcja na niejedną okazję. mehr …
Te wegańskie Knedle z pokrzywą są znakomitym pomysłem na urozmaicenie w kuchni. Najlepiej smakują ze świeżą, młodą pokrzywą.
mehr …
Ta pikantna chili-marynata pasuje doskonale do steków sojowych lub tofu i sprawi, że jedzenie z grilla będzie miało wyjątkowy smak i aromat. mehr …
Ten Wegański migdałowo-imbirowy dip pasuje doskonale do potraw kuchni azjatyckiej i nadaje się jako baza do dressingu do sałatek lub makaronu z warzyw. mehr …
To Szafranowe Mango-Lassi dzięki swojemu egzotycznemu aromatowi pasuje zarówno jako uzupełnienie potraw indyjskich jak i jako orzeźwiający napój sam w sobie. mehr …
Te Quiche-muffinki z wegańskim serem są cudownie kremowe jak quiche i poręczne, gdyż wielkości małych torcików: doskonałe jako przekąska lub przystawka. mehr …
Warzywa w indyjskim sosie curry w wersji całkowicie roślinnej – z tym przepisem Twoje gotowanie nabierze egzotycznego aromatu. mehr …
Wegański sos-dip z orzechów nerkowca, który możesz łatwo przygotować i doprawić na wiele różnych sposobów. mehr …
Złote mleko staje się coraz bardziej popularne: spróbuj tej wyjątkowo smacznej wersji z kurkumą, pieprzem i mlekiem roślinnym. mehr …
Pizza bez potrzeby użycia mąki? W zamian zdrowa i bogata w białko czerwona soczewica – jak to możliwe, pokażemy Ci w tym przepisie. mehr …
Ta nadziewana papryka to pełna smaku i aromatu wegańska potrawa, która dzięki zielonemu orkiszowi jest również sycąca. mehr …
Te Frytki ze słodkich ziemniaków możesz zrobić w mgnieniu oka w piekarniku i stanowią one smaczną przekąskę lub dodatek do wielu dań.
mehr …
Proponujemy kolejny pyszny i całkiem wegański wariant klasycznego mięsnego burgera – tym razem w roli głównej doprawiony, grillowany boczniak. mehr …
Pyszny Hummus paprykowy, jako jeden z wariantów coraz bardziej popularnego hummusu. mehr …
Pieczarki można również doskonale na surowo przygotować. Nadziewane orzechowo-ziołowym pesto stanowią smaczną i ciekawą przystawkę. mehr …
Te Praliny w stylu raw są bez cukru oraz mąki i robi się je w mgnieniu oka. Zdrowa i smaczna alternatywa dla czekolady i spółki. mehr …
Ten pysznie owocowy Jabłecznik w stylu raw z migdałami, kremem z orzechów nerkowca i rodzynkami jest doskonałą propozycją zdrowego deseru na upalny dzień i nie tylko. mehr …
Anmelden