Obierz słodkie ziemniaki i marchewki, następnie pokrój je w drobną kostkę. Odłóż na chwilę na bok.
Pokrój cebulę i tofu w drobną kostkę. Następnie usmaż na patelni z odrobiną oleju, aż cebula będzie szklista, a tofu lekko chrupiące. Dodaj przyprawy i przygotowane warzywa, dobrze wymieszaj i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Wlej pomidory, dodaj mleczko kokosowe i dobrze wymieszaj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, aż bataty i marchew będą gotowe
Serwuj z dodatkiem soku z limonki, solą i płatkami chilli. Azia-Bolognese jest gotowe!
Wskazówka: Z makaronem ryżowym przepis pozostaje bezglutenowy i wspaniale komponuje się z azjatyckim charakterem potrawy.
Pozostałe informacje
Ten przepis na Asia Bolognese pochodzi z bloga Toastenstein.