| miseczka – Czas przygotowania około 30minut | 
         miseczka – Czas przygotowania około 30minut    
        
        Składniki    
                - 1 puszka mleka kokosowego schłodzone przez min. 24 godz
- 2-3 łyżki cukru pudru
| 
        Składniki     
 | 
        Przygotowanie    
                - Schłodzoną puszkę mleka kokosowego otwórz i oddziel twardy tłuszcz kokosowy od wody. Tłuszcz przełóż do miski razem z cukrem pudrem, a wodę odlej i wykorzystaj do np. koktajlu lub budyniu.
- Do kokosowego tłuszczu dodaj cukier puder i ubij na sztywną bitą śmietanę. Możesz zjeść z miską truskawek albo po prostu z tym, na co masz ochotę.
- Dodatkowa wskazówka: im dłużej kokosowe mleczko będzie stać w lodówce, tym lepiej będzie się ubijać. 24 godziny to absolutne minimum, najlepiej ubija się po 2 – 3 dniach w lodówce.
Ten przepis na Bitą śmietanę z mleka kokosowego pochodzi z blogu Jadłonomia.
Foto © Canva
 
			