Botwinka z mlekiem kokosowym

porcje Czas przygotowania około 1godziny
porcje Czas przygotowania około 1godziny
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Imbir i czosnek obierz, papryczkę chili pozbaw pestek, a następnie wszystko drobno posiekaj. Na dnie dużego garnka rozgrzej olej i dodaj posiekane składniki, smaż na minimalnym ogniu przez 1- 2 minuty.
  2. Liście botwinki grubo pokrój, buraczki wyszoruj i pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki, pietruszkę oraz marchew obierz i pokrój w równą kostkę.
  3. Do podsmażonego czosnku, chili i imbiru dodaj tak przygotowane warzywa, szczyptę soli i kumin z kolendrą. Duś co jakiś czas mieszając przez 10 – 15 minut.
  4. Wlej bulion i mleko kokosowe, gotuj pod przykryciem przez kolejne 15 minut. Na koniec dopraw do smaku solą oraz sokiem z cytryny. Podawaj ze świeżą kolendrą lub pietruszką.

Ten przepis na Botwinkę z mlekiem kokosowym pochodzi z blogu Jadłonomia.

Foto © Jadłonomia.

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa