Chili sin carne

osoby
osoby
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Najpierw pokrój drobno warzywa i zacznij od podsmażenia marchewki i cebuli na dużej patelni. Dorzuć rozkruszone w dłoniach tofu i też podsmaż. Przypraw sosem sojowym, chilli i pieprzem. Następnie dodaj ziarna orkiszu i pozostałe warzywa i wszystko razem smaż jeszcze przez parę minut. Teraz dorzuć pomidory i gotuj dalej przez kilka minut. Dopraw łyżką musztardy, dodaj trochę octu, soku z cytryny, płatków chilli, pieprzu, soli i ziół. Wszystko razem wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę. Serwuj chilli sin carne na gorąco i możesz je posypać listkami bazylii oraz pestkami dyni.

Ten przepis na Chili sin carne pochodzi z blogu Vegänsch.

© Anne Bohl - vegaensch.com

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa