Chipsy z jarmużu

porcja Czas przygotowania około 55minut
porcja Czas przygotowania około 55minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Odetnij twarde łodygi jarmużu a liście porwij na małe kawałki, po czym wymieszaj liście w misce z pozostałymi składnikami. Rozłóż jarmuż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, Uważaj przy tym, aby liście-chipsy jarmużu były od siebie oddzielone, w przeciwnym razie nie będą chrupiące.
  2. Chipsy piecz około 30 minut w nagrzanym do 130 stopni piekarniku. W czasie pieczenia otwieraj od czasu do czasu drzwi piekarnika, aby wilgoć z jarmużu się wydostała.
  3. Dodatkowa wskazówka: zamiast jarmużu możesz użyć kapusty włoskiej.

Ten przepis na Chipsy z jarmużu został stworzony na potrzeby fundacji: Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt.

Foto © Brent Hofacker - Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa