Chipsy z jarmużu
Te chrupiące Chipsy z jarmużu stanowią świetną i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych chipsów. Taka przekąska umili niejeden filmowy wieczór lub niejedną imprezę ze znajomymi.
Porcje Czas przygotowania
1porcja 55minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 55minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Odetnij twarde łodygi jarmużu a liście porwij na małe kawałki, po czym wymieszaj liście w misce z pozostałymi składnikami. Rozłóż jarmuż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, Uważaj przy tym, aby liście-chipsy jarmużu były od siebie oddzielone, w przeciwnym razie nie będą chrupiące.
  2. Chipsy piecz około 30 minut w nagrzanym do 130 stopni piekarniku. W czasie pieczenia otwieraj od czasu do czasu drzwi piekarnika, aby wilgoć z jarmużu się wydostała.
  3. Dodatkowa wskazówka: zamiast jarmużu możesz użyć kapusty włoskiej.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Chipsy z jarmużu został stworzony na potrzeby fundacji: Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt.

Foto © Brent Hofacker – Shutterstock