Chleb zmieniający życie

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Piekarnik rozgrzej do 185 stopni. Wszystkie suche składniki wymieszaj w dużej misce. W szklance wymieszaj wodę, syrop z agawy i olej kokosowy. Wlej płynne składniki do suchych i dokładnie mieszaj przez kilka minut. Uwaga: odstaw na 1-2 godziny, aż do wchłonięcia płynów.
  2. Keksówkę posmaruj cienko olejem kokosowym i przełóż do środka masę z ziarenek. Piecz przez 50-60 minut, chleb jest gotowy kiedy można w niego postukać i usłyszeć głuchy, pusty odgłos. Wyjmij z piekarnika, odstaw na godzinę do schłodzenia. Następnie delikatnie wyjmij z foremki i zostaw aż do kompletnego wystudzenia, najlepiej na całą noc. To bardzo ważne, bo nawet lekko letni chleb będzie się jeszcze kruszył. Krój cienkim i ostrym nożem.

Ten przepis na Chleb zmieniający życie pochodzi z blogu Jadłonomia.

Foto © Jadłonomia.

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa