Chrupki czekoladowo-kokosowe

porcja Czas przygotowania około 20 minut+czas chłodzenia
porcja Czas przygotowania około 20 minut+czas chłodzenia
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Rozpuść czekoladę razem z masłem kakaowym w gorącej kąpieli wodnej. Dodaj olej kokosowy i wymieszaj wszystko razem z płatkami kukurydzianymi i wiórkami kokosowymi (część pozostaw do dekoracji) w dużej misce.
  2. Uformuj chrupki za pomocą małej łyżeczki, umieść je na blasze do pieczenia i posyp kilkoma płatkami kokosowymi. Blachę do pieczenia należy wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia, aby można było łatwo zebrać chrupki.
  3. Tak przygotowanych chrupek nie trzeba już piec, po prostu pozwól im ostygnąć np. w lodówce.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Tanja Hauser / ihana.eu

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa