Ciasto kruche słodkie

porcje Czas przygotowania około 10min.
porcje Czas przygotowania około 10min.
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Zmieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce. Wetrzyj margarynę opuszkami palców w suche składniki, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą.
  2. Stopniowo mieszaj z mlekiem tak, aby wszystkie składniki połączyły się w jedno ciasto. W końcu ugniataj ciasto przez dwie minuty.
  3. Wskazówka: Aby przechowywać lub zamrozić ciasto, najlepiej jest porcjować je i owinąć w folię spożywczą. Ciasto można przechowywać w lodówce przez okres do 2 dni i zamrażać przez okres do 2 miesięcy.

Ten przepis na Ciasto kruche słodkie pochodzi z książki "Vegan 100" autorstwa Gaz Oakley..

Foto © Flockine – Pixabay

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa