porcje – Czas przygotowania około 10minut |
porcje – Czas przygotowania około 10minut
Składniki
- 2 duże cukinie
- 80 g orzechów nerkowca
- 150 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 ząbka czosnku
- słodka papryka w proszku
- sól
- pieprz
- ziarna słonecznika do dekoracji
Składniki
|
Przygotowanie
- Cukinie pokrój na makaron za pomocą tarki spiralnej lub krajalnicy typu Julienne.
- Aby przygotować sos, zmiksuj wszystkie składniki i dopraw do smaku.
- Makaron polej sosem i udekoruj ziarnami słonecznika. Możesz podgrzać lub podawać na zimno.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/