Zitronenmarinade
Owocowa, odświeżająca i przyjemnie kwaskowa: ta Cytrynowa marynata od wegańskiego kucharza Stefano Vicinoadio nada wyjątkowego smaku niejednej potrawie z grilla.
Porcje Czas przygotowania
4porcje 5minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 5minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umyj cytryny, pokrój na cienkie plasterki i ułóż w naczyniu do marynaty. Listki mięty opłucz, osusz i drobno posiekaj, imbir i czosnek obierz i również drobno posiekaj. Tak przygotowane składniki wymieszaj z oliwą i następnie wylej na steak z seitana lub soji. Pozostaw przykryte na minimum godzinę by steak nasiąknął marynatą.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Cytrynową marynatę został ułożony przez kucharza Stefano Vicinoadio, wyłącznie na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © Stefan Nagott Photographie