Cytrynowe muffinki z ciecierzycy

Składniki
Składniki suche:
Składniki mokre:
Składniki
Składniki suche:
Składniki mokre:
Przygotowanie
  1. Ciecierzycę z puszki przepłucz i odsącz na sicie, zblenduj z dodatkiem 50 ml świeżej wody na mus, dodaj olej, wodę i sok z cytryny, wymieszaj.
  2. W osobnej misce wymieszaj suche składniki, wlej mokre do suchych, przemieszaj. Następnie przełóż ciasto do formy albo małych foremek na babeczki, włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 45-50 minut. Po wyjęciu i przestudzeniu posyp cukrem pudrem.

Ten przepis na Cytrynowe muffinki z ciecierzycy pochodzi z blogu Wszystko jest w głowie

.Foto © Canva

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa