duża porcja – Czas przygotowania około 5minut |
duża porcja – Czas przygotowania około 5minut
Składniki
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny lub więcej do smaku
- 1 szczypta curry w proszku
- 1 szczypta płatków chili
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 4 łyżki wody lub więcej
Składniki
|
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieść w małym słoiku i dobrze wymieszaj, aby uzyskać gładki dressing.
- Szczególnie dobrze smakuje w sałatkach z pieczarkami, nerkowcami i kukurydzą.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie".
Zdjęcie © Anne Bohl - vegaensch.com