Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Kalafiora podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie, do miękkości. Odcedź, a jeśli nie używasz mleka, to uprzednio odlej pół szklanki wody z gotowania. Do kalafiora dodaj mleko lub wodę, rozgnieciony ząbek czosnku, musztardę, sok z cytryny, płatki drożdżowe oraz przyprawy. Zmiksuj na gładko. Gotowe!
  2. Podawaj z makaronem, a jeśli chcesz wzbogacić danie, do sosu możesz dodać podsmażone uprzednio pieczarki, suszone pomidory oraz oliwki. Smacznego!

Ten przepis na Fettucine z kalafiorowym soses Alfredo pochodzi z blogu Vege z miłością.

Foto © Jacek Chabraszewski - Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa