Galaretki warzywne z agarem
Lekkie wegańskie galaretki warzywne. Sprawdzą się na Święta, jako zakąska na imprezę i jako lekka przekąska.
Czas przygotowania
30minut
Czas przygotowania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Obraną włoszczyznę włóż do garnka. Zalej 4 filiżankami wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
  2. Wyjmij warzywa, ostudź, pokrój w kosteczkę i włóź do filiżanek. Możesz też dodać opcjonalnie też zielony groszek.
  3. Do garnka z bulionem wsyp agar, mieszaj dokładnie i gotuj 2-3 minuty. Wywarem zalej warzywa w filiżankach. Po przestygnięciu wstaw do lodówki na godzinę.
  4. Wyjmij na talerzyki, polewam sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Smacznego!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Galaretki warzywne z agarem pochodzi z blogu Veganbanda.

Foto © Veganbanda.