Gnudi-delikatne kluseczki z tofu i semoliny

porcje Czas przygotowania około 30minut plus kilka godzin na "dojrzewanie" klusek
porcje Czas przygotowania około 30minut plus kilka godzin na "dojrzewanie" klusek
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Nerkowce zmiksować na gładko z tofu, doprawić płatkami drożdżowymi, skórkami i sokiem z cytryny i solą.
  2. Formować kluseczki otaczając masę w semolinie, pozostawić w niej kluseczki na kilka godzin. Gotować we wrzątku 2 minuty. Podawać z oliwą i szałwią.
  3. Przepis na oliwę: 1 pęczek szałwii, pol szklanki oliwy. Do zimnej oliwy wrzucić listki szalwii, wstawić na mały gaz. Zestawić z ognia gdy szałwia zacznie się smażyć, położyć na gnudi.

Ten przepis na  Gnudi- delikatne kluseczki z tofu i semoliny przygotowała Maja Wirowska dla Leonardo Verde

Foto: © Magdalena Kata

 

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa