Gofry owsiane z owocami

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Płatki owsiane wsyp do miski. Mieszając, powoli dolewaj wodę (tyle, żeby powstało gęste ciasto). Wsyp dodatki, wymieszaj i odstaw na 10-15 minut, żeby płatki zmiękły. Jeżeli chcesz, masę możesz dosłodzić. Tu za cukier posłużyły słodkie dodatki.
  2. Gofrownicę posmaruj olejem i rozgrzej. Nałóż porcję „ciasta” i zapiecz kilka minut (aż gofrownicę da się łatwo otworzyć). Posyp sezonowymi owocami i cukrem pudrem/ksylitolem.
  3. Do owsianych gofrów możesz dodać ulubione składniki: orzechy, suszone owoce, nasiona, wiórki kokosowe. Polecamy wariant: nasiona chia, rodzynki, utarte jabłko i cynamon. Smacznego!

Ten przepis na Owsiane gofry pochodzi z blogu Veganbanda.

Foto © Veganbanda.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa