Grillowane brzoskwinie ze śmietanką kokosową i sosem cytrynowo- miętowym

porcje Czas przygotowania około 30 minut
porcje Czas przygotowania około 30 minut
Składniki
  • kilka brzoskwiń przepołowionych i pozbawionych pestek
  • 1 puszka mleka kokosowego powyżej 80% zawartości kokosa i 17% tłuszczu wstawiona na kilka godzin do lodówki
  • 2-3 łyżki syropu daktylowego klonowego lub z agawy
na sos:
Składniki
  • kilka brzoskwiń przepołowionych i pozbawionych pestek
  • 1 puszka mleka kokosowego powyżej 80% zawartości kokosa i 17% tłuszczu wstawiona na kilka godzin do lodówki
  • 2-3 łyżki syropu daktylowego klonowego lub z agawy
na sos:
Przygotowanie
  1. Brzoskwinie ułożyć na rozgrzanym ruszcie stroną przecięcia. Grillować, aż pojawią się ciemne paski na miąższu.
  2. Z puszki wyjąć białą stałą część, dodać syrop i dokładnie ubić. Przenieść do woreczka z końcówką do dekoracji i wstawić na pół godziny do lodówki.
  3. Miętę, sok, syrop i wodę zmiksować.
  4. Na brzoskwinię wycisnąć śmietankę, polać sosem i posypać orzechami.

Ten przepis na Grillowane brzoskwinie ze śmietanką kokosową i sosem cytrynowo- miętowym pochodzi z blogu Weganon.

Foto © Weganon.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa