porcje – Czas przygotowania około 30 minut |
porcje – Czas przygotowania około 30 minut
Składniki
- kilka brzoskwiń przepołowionych i pozbawionych pestek
- 1 puszka mleka kokosowego powyżej 80% zawartości kokosa i 17% tłuszczu wstawiona na kilka godzin do lodówki
- 2-3 łyżki syropu daktylowego klonowego lub z agawy
na sos:
- 10 listków mięty
- sok z 1/2 cytryny
- 2-3 łyżki syropu daktylowego klonowego lub z agawy
- 2 łyżki wody
- garść orzechów
Składniki
na sos:
|
Przygotowanie
- Brzoskwinie ułożyć na rozgrzanym ruszcie stroną przecięcia. Grillować, aż pojawią się ciemne paski na miąższu.
- Z puszki wyjąć białą stałą część, dodać syrop i dokładnie ubić. Przenieść do woreczka z końcówką do dekoracji i wstawić na pół godziny do lodówki.
- Miętę, sok, syrop i wodę zmiksować.
- Na brzoskwinię wycisnąć śmietankę, polać sosem i posypać orzechami.