Składniki
- 2 papryki
- 20 kapeluszy pieczarek
- 2 cebule
- 1 kostka wędzonego tofu
- 1/2 szklanki oleju
- 4 łyżeczki słodkiej papryki
- szczypta Chili
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki Oregano
- sól
Składniki
|
Przygotowanie
- Paprykę i tofu pokrój w większą kostkę, cebulę w grubsze plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian paprykę, pieczarki, cebulę i tofu.
- Olej wymieszaj z przyprawami. Zanurz w nim szaszłyki, każdego dokładnie obtacz w przyprawach. I tak grilluj. Smakują doskonale z pieczywem i musztardą. Smacznego!
Ten przepis na Grillowane wegańskie szaszłyki pochodzą z blogu Vege z miłością.
Foto © exclusive-design - Adobe Stock