porcje – Czas przygotowania około 15minut |
porcje – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 300 g Tofu naturalne
- 1 czubata łyżka mąki tapiokowej lub ziemniaczanej
- 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
- 1/2 łyżeczki soli Kala Namak
- 100 ml mleka roślinnego
- pieprz
- szczypta kurkumy
Składniki
|
Przygotowanie
- Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę o konsystencji ciasta naleśnikowego, dlatego może się okazać, że tofu będzie potrzebowało więcej mleka :). Rozgrzej patelnie i wylej masę, smażąc z każdej strony na złoto.
- Podawaj z ulubionym nadzieniem np dżemem, masłem orzechowym lub z warzywami. W każdej wersji smakuje wyśmienicie
- Polecamy wersję na słono: z podsmażonym z czosnkiem szpinakiem i wegańskim parmezanem.