Pulled Jackfrucht Burger
Ten Jackfruit burger świetnie zastępuje konwencjonalny mięsny burger. Zachwyca pełnią smaku i przyjemnie wędzonym aromatem oraz pozostawia uczucie sytości na długo.
Porcje Czas przygotowania
2burgery 50minut
Porcje Czas przygotowania
2burgery 50minut
Składniki
Burgery:
Sos BBQ:
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki na sos wlej do małego garnka, wymieszaj i zagotuj. Następnie przelej do słoika, wystudź i wstaw do lodówki.
  2. Opłucz jackfruit pod bierzącąc wodą i osusz. Rozgrzej olej na patelni i smaż jackfruit około 5 minut. Teraz wlej na patelnię prawie cały wcześniej przygotowany sos (pozostawiając około 4 łyżki tego sosu na koniec aby dodac do gotowego już burgera) i smaż kolejne 2-3 minuty.
  3. Odstaw patelnię na bok i poroździelaj jackfruit dwoma widelcami, do postaci jakby grubszych nitek. Tak przygotowany jackfruit pozostaw na patelni na malutkim gazie lub wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
  4. Bułki do burgerów przekrój na pół i podgrzej w tosterze. Na każdą połówkę połóż warzywa, porcję jackfruita, 2 łyżki sosu i przykryj drugą połówką. Smacznego!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Jackfruit burger pochodzi z blogu Schnabularasa.

Foto © Schnabularasa