Wszystkie składniki na sos wlej do małego garnka, wymieszaj i zagotuj. Następnie przelej do słoika, wystudź i wstaw do lodówki.
Opłucz jackfruit pod bierzącąc wodą i osusz. Rozgrzej olej na patelni i smaż jackfruit około 5 minut. Teraz wlej na patelnię prawie cały wcześniej przygotowany sos (pozostawiając około 4 łyżki tego sosu na koniec aby dodac do gotowego już burgera) i smaż kolejne 2-3 minuty.
Odstaw patelnię na bok i poroździelaj jackfruit dwoma widelcami, do postaci jakby grubszych nitek. Tak przygotowany jackfruit pozostaw na patelni na malutkim gazie lub wstaw do lekko nagrzanego piekarnika.
Bułki do burgerów przekrój na pół i podgrzej w tosterze. Na każdą połówkę połóż warzywa, porcję jackfruita, 2 łyżki sosu i przykryj drugą połówką. Smacznego!
Pozostałe informacje
Ten przepis na Jackfruit burger pochodzi z blogu Schnabularasa.