Kuskus z ziołami i cukinią

porcje
porcje
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Cukinię umyj, a następnie przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój w cienkie, długie paski. które przekrawaj tak, by uzyskać "spaghetti cukiniowe". Użyj tylko części cukinii nie posiadającej pestek.
  2. Wrzuć kuskus do miski, skrop łyżeczką oliwy i zalej bulionem warzywnym. Miskę przykryj na ok. 5 min, aby kuskus wchłonął cały płyn. Następnie odkryj kaszę i dokładnie ją wymieszaj, by uzyskać charakterystyczną dla niej sypkość.
  3. W międzyczasie na rozgrzany olej wrzuć pokrojone w drobną kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodaj drobno posiekany drobno ząbek czosnku. Chwilę smaż, uważając by czosnek się nie przypalił, a następnie dodaj cukinię. Całość posól, popieprz i smaż do momentu, aż cukinia odrobinę zmięknie. Zdejmij patelnię z ognia. Wrzuć do niej pomidorki koktajlowe, posiekane zioła, nasiona słonecznika, pokrojone na mniejsze kawałki zielone oliwki i kuskus. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy kuskus nałóż na talerze. Skrop go sokiem z cytryny i olejem arganowym. Smacznego!

Ten przepis na Kuskus z ziołami i cukinią pochodzi z blogu True Taste Hunters.

Foto © True Taste Hunters.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa