Makaron z pieczoną dynią, fetą i szpinakiem

porcje Czas przygotowania około 40minut
porcje Czas przygotowania około 40minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Dynię pokrój w kostkę (jeśli używasz hokkaido nie musisz jej obierać) i upiecz w piekarniku (200 st. C przez 20 min.).
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz pestki dyni lub słonecznika, następnie dodaj pokrojone na cienkie paseczki suszone pomidory. Po kilku minutach dodaj odcedzony makaron i razem wszystko chwilę podsmaż na niewielkim ogniu.
  4. Dodaj upieczoną dynię oraz świeży szpinak, wymieszaj i podgrzej jeszcze kilka minut. Odstaw do lekkiego przestudzenia, a następnie posyp pokrojoną wegańską fetą.
Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa