Marchewkowe kulki mocy

kulek
kulek
Składniki
Marchewkowe kulki mocy:
Krem z nerkowców:
Składniki
Marchewkowe kulki mocy:
Krem z nerkowców:
Przygotowanie
Marchewkowe kulki mocy:
  1. Wszystkie składniki umieść w małej miseczce i zblenduj. Możesz użyć ręcznego blendera, że względu na małą ilość składników. Masa powinna być zwarta i kleista (to zasługa świeżych daktyli). Teraz wystarczy uformować kulki i gotowe. Najlepiej prezentują się posypane wiórkami kokosowymi lub pokruszonymi orzechami. Jeśli lubisz wersję ciasta marchewkowego z kremem to skuś się na delikatny krem z nerkowców
Krem z nerkowców:
  1. Podobnie jak w przypadku marchewkowych kulek mocy wystarczy wszystkie składniki umieścić w miseczce i dokładnie zblendować. Krem powinien być gładki i gęsty gęsty by można go było od razu nakładać na lekko spłaszczone marchewkowe kulki. Jeśli chcesz możesz krem lekko schłodzić, wówczas będzie bardziej zwarty (za sprawą oleju kokosowego).
  2. Ciasto marchewkowe podane w postaci kulek gotowe. Pozostało już tylko je podać. Możesz obtoczyć je bakaliami (wiórki, orzechy), zrobić w nich dziurkę i wypełnić ją kremem lub posypać np. cynamonem lub wiórkami kakao.

Ten przepis na Marchewkowe kulki mocy pochodzi z blogu Surojadek.

Foto © Surojadek.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa