Marmolada dyniowo- pomarańczowa z imbirem

szklanki Czas przygotowania około 40 minut
szklanki Czas przygotowania około 40 minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Dynię umyj, wypestkuj i pokrój wraz ze skórą w drobne kawałki, Kawałki dyni wrzuć do garnka.
  2. Imbir obierz, zetrzyj na tarce lub pokrój drobno i dorzuć do garnka z dynią.
  3. Następnie wlej do garnka świeży sok z pomarańczy i limetki. Pomarańcze obierz ze skóry, pokrój w duże kawalki i dorzuć do garnka z dynią.
  4. Do garnka wlej sok z agawy i wszystko razem gotuj na dużym gniu przez 3-4 minuty. Następnie zmniejsz nieco temperaturę i gotowuj ponownie na średnim ogniu przez 15-18 minut.
  5. Następnie zmiksowuj całość blenderem, a później przetrzyj przez drobne sito do innego garnka.
  6. Doprawić kardamonem i wanilią. Następnie wmieszaj Agar- Agar za pomocą trzepaczki i ponownie zagotuj marmoladę.
  7. Gorącą marmoladę nałóż do wyparzonych słoików, możesz zapasteryzować lub od razu serować na śniadanie.

Ten przepis na Marmoladę dyniowo- pomarańczową z imbirem pochodzi z bloga veggies

Foto © Lea Green

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa