Meksykańskie klopsiki
Czas na meksykańską nutę w kuchni. Intensywne kolory i smaki, kilka minut przygotowania i smażenia i meksykańskie klopsiki na bazie kaszy jaglanej gotowe. Zawiń je w tortille, dodaj ulubione warzywa i sosy – poprostu pycha!
Porcje Czas przygotowania
50klopsików 35minut
Porcje Czas przygotowania
50klopsików 35minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki; zalej ją 1,5 szklanki wody, odrobinę posól i gotuj na małym ogniu około 20 minut pod przykryciem.
  2. W tym czasie pokrój w kostkę cebulę, paprykę czerwoną, chilli i czosnek. Do ostudzonej kaszy jaglanej dodaj pokrojone warzywa, kukurydzę, fasolę, przyprawy oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj – masa powinna być zwarta i dość gęsta, a następnie uformuj małe kuleczki, które smaż na głębokim oleju do momentu aż się zarumienią. Gotowe kuleczki odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Klopsiki serwuj w tortilli z dodatkiem świeżych warzyw oraz z dodatkiem ulubionych sosów.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Meksykańskie klopsiki pochodzi z blogu Bananowe pole.

Foto © Bananowe pole.