»Metka« cebulowa

Porcje po 50 g Czas przygotowania około 10minut plus około 8 godzin w lodówce
Porcje po 50 g Czas przygotowania około 10minut plus około 8 godzin w lodówce
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wafle ryżowe rozkrusz palcami i odstaw na bok. Cebulę obierz, posiekaj na bardzo małe kawałki i dodaj do wafli.
  2. Przecier pomidorowy zmieszaj z 300 ml gorącej wody, dodaj wodę z ogórków konserwowych i wszystko razem dobrze wymieszaj z mieszanką waflowo-cebulową. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowaną metkę przed podaniem odstaw na min. 8 godzin (najlepiej na noc) do lodówki.

Ten przepis na »Metkę« cebulową pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki Nicole Just (Gräfe und Unzer).

Foto © René Riis

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa