»Metka« cebulowa
»Metka« cebulowa całkowicie roślinna – doskonała na chleb i jako słona przystawka.
Porcje Czas przygotowania
4Porcje po 50 g 10minut plus około 8 godzin w lodówce
Porcje Czas przygotowania
4Porcje po 50 g 10minut plus około 8 godzin w lodówce
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wafle ryżowe rozkrusz palcami i odstaw na bok. Cebulę obierz, posiekaj na bardzo małe kawałki i dodaj do wafli.
  2. Przecier pomidorowy zmieszaj z 300 ml gorącej wody, dodaj wodę z ogórków konserwowych i wszystko razem dobrze wymieszaj z mieszanką waflowo-cebulową. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Tak przygotowaną metkę przed podaniem odstaw na min. 8 godzin (najlepiej na noc) do lodówki.
Pozostałe informacje

Ten przepis na »Metkę« cebulową pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki Nicole Just (Gräfe und Unzer).

Foto © René Riis