Roh-veganer Mandel-Ingwer-Dip
Ten Wegański migdałowo-imbirowy dip pasuje doskonale do potraw kuchni azjatyckiej i nadaje się jako baza do dressingu do sałatek lub makaronu z warzyw.
Porcje
6porcji
Porcje
6porcji
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Migdały mocz w wodzie przez 12 godzin a następnie dobrze wypłucz. Jeśli daktyle są bardzo suche, to namocz je również, ale tylko przez 20 minut w 120 ml wody, żeby stały się trochę bardziej miękkie. Umyj imbir i posiekaj drobno. Następnie wszystkie składniki zmiksuj w mikserze (na szybkich obrotach), aż do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli jest taka potrzeba dopraw według uznania. Taki dip można trzymać w lodówce ok. 5 dni.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Migdałowo-imbirowy dip pochodzi z książki Go raw be alive!, autor: Boris Lauser (Kosmos Verlag).

Foto © Rafael Pranschke/Kosmos Verlag