Najłatwiejszy krem curry
Ta zupa-krem to doskonała propozycja na zimny wieczór, gdy potrzebujemy zrobić coś rozgrzewającego i sycącego, a do tego szybko. Jej wyjątkowy smak i łatwość przygotowania Cię zachwyci.
Czas przygotowania
30minut
Czas przygotowania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie warzywa pokrój w średnią kostkę. W garnku podgrzej 2-3 łyżki oleju i podsmaż warzywa chwilę. Dodaj soczewicę, wlej tyle wody by przykryła całość. Gotuj aż soczewica będzie miękka (około 35 minut). Na koniec dodaj koper i natkę (z łodyżkami) i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Całość dokładnie zmiksuj blenderem. Dodaj mleko, curry (ilość jest zależna od mieszanki, jaką masz), sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
  2. Smakuje doskonale z pieczywem, ryżem lub makaronem – smacznego!
Pozostałe informacje

Ten przepis na Najłatwiejszy krem curry pochodzi z blogu Weganon.

Foto © Weganon.