forma do ciasta |
forma do ciasta –
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 0,5 szklanki Kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka oleju roślinnego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- szczypta soli
Składniki
|
Przygotowanie
- Wszystkie suche składniki wymieszaj trzepaczką w dużej misce. Teraz dolej wodę, ocet, olej i dobrze wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Napełnij formę ciastem i w zależności od grubości piecz około 25 - 35 minut w temperaturze 175 stopni.
- Dodatkowa wskazówka: takie czekoladowe ciasto możesz możesz według uznania urozmaicić orzechami, płatkami owsianymi, migdałami lub przyprawami - i wtedy ewentualnie dodać więcej wody. Do dekoracji posyp cukrem pudrem, polej rozpuszczoną gorzką czekoladą lub posmaruj masłem orzechowym.
To czekoladowe ciasto jest uproszczoną wersją tego samego przepisu pochodzącego z blogu »Vegänsch«