Najprostsze ciasto czekoladowe na świecie

forma do ciasta
forma do ciasta
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wszystkie suche składniki wymieszaj trzepaczką w dużej misce. Teraz dolej wodę, ocet, olej i dobrze wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Napełnij formę ciastem i w zależności od grubości piecz około 25 - 35 minut w temperaturze 175 stopni.
  2. Dodatkowa wskazówka: takie czekoladowe ciasto możesz możesz według uznania urozmaicić orzechami, płatkami owsianymi, migdałami lub przyprawami - i wtedy ewentualnie dodać więcej wody. Do dekoracji posyp cukrem pudrem, polej rozpuszczoną gorzką czekoladą lub posmaruj masłem orzechowym.

To czekoladowe ciasto jest uproszczoną wersją tego samego przepisu pochodzącego z blogu »Vegänsch«

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa