Najprostsze ciasto czekoladowe na świecie
To ciasto przygotujesz mając zaledwie parę składników i bez użycia wagi – jedno z najłatwiejszych i najsmaczniejszych wegańskich ciast.
Porcje
1forma do ciasta
Porcje
1forma do ciasta
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie suche składniki wymieszaj trzepaczką w dużej misce. Teraz dolej wodę, ocet, olej i dobrze wymieszaj za pomocą robota kuchennego. Napełnij formę ciastem i w zależności od grubości piecz około 25 – 35 minut w temperaturze 175 stopni.
  2. Dodatkowa wskazówka: takie czekoladowe ciasto możesz możesz według uznania urozmaicić orzechami, płatkami owsianymi, migdałami lub przyprawami – i wtedy ewentualnie dodać więcej wody. Do dekoracji posyp cukrem pudrem, polej rozpuszczoną gorzką czekoladą lub posmaruj masłem orzechowym.
Pozostałe informacje

To czekoladowe ciasto jest uproszczoną wersją tego samego przepisu pochodzącego z blogu »Vegänsch«