Najprostsze ciasto z owocami

porcji Czas przygotowania około 15minut
porcji Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Do mleka sojowego wlej ocet, wymieszaj i odstaw na kilka minut. W tym czasie mleko powinno się lekko ściąć
  2. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. Wszystko delikatnie wymieszaj.
  3. Do sypkich składników dodaj mieszankę mleka i octu. Dobrze, ale krótko wszystko razem wymieszaj. Na koniec dodaj olej i znów wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie można dodać trochę mąki. Ciasto przelej do małej formy do pieczenia.
  4. Owoce umyj i przekrój na mniejsze kawałki. Ułóż na cieście. Piecz przez 30-40 minut w temperaturze 175-180 stopni. Po upieczeniu wierzch ciasta powinien być lekko zarumieniony.

© Zdjęcie: A_Lein, AdobeStock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa