Najprostsze nuggetsy z kaszy jaglanej

kotlecików
kotlecików
Składniki
Nuggetsy
Składniki
Nuggetsy
Przygotowanie
  1. W garnku zagotuj 3 szklanki wody. Kaszę wysyp na sito, wypłucz pod zimną wodą, a następnie pod wrzącą i wrzuć do gotującej się wody, posól. Zmniejsz ogień i gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn (ok. 15 minut). Wystudź.
  2. Do wystudzonej kaszy dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, olej, mąkę kukurydzianą oraz przyprawy. Dobrze wymieszaj. Następnie uformuj niewielkie kotleciki, obtocz w panierce i smaż na złoto. Smacznego!

Ten przepis na Najprostsze nuggetsy pochodzi z blogu vege z miłością.

Foto © Canva

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa