porcje |
porcje –
Składniki
- 2/3 szklanki płatków owsianych wersja bezglutenowa: płatki owsiane bezglutenowe
- 1/3 szklanki wiórków kokosowych
- 2 szklanki mleka roślinnego
- 1-2 łyżeczki syropu daktylowego lub innego naturalnego środka słodzącego; opcjonalnie
- 4 łyżki masła orzechowego najlepiej z dużą zawartością orzechów, aby smak był bardziej intensywny
- jabłko
- konfitura z żurawiny
Składniki
|
Przygotowanie
- Do rondelka wsyp płatki owsiane, wiórki kokosowe. Dodaj mleko i syrop z daktyli. Gotuj, aż mleko zacznie wrzeć i owsianka zacznie gęstnieć. Zdejmij z ognia i dodaj masło orzechowe, mieszaj.
- Podawaj z jabłkiem, konfiturą z żurawiny lub innymi ulubionymi dodatkami.
Ten przepis na Owsiankę z masłem orzechowym pochodzi z blogu pommes pommes.
Foto © Canva