Paluszki z tofu w panierce

sztuk
sztuk
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Tofu pokrój wzdłuż na pasy o grubości około 1 cm. Mąkę z ciecierzycy zmieszaj z wodą, przyprawami i sezamem - panierka nie powinna być zbyt rzadka. Tofu obtocz w panierce i połóż na rozgrzany na patelni olej. Paluszki powinny być przynajmniej do połowy zanurzone w oleju. Smażące się paluszki dodatkowo posyp na górze sezamem. Pilnuj, aby się nie przypaliły i obracaj je, aby z każdej strony były ładnie zarumienione. Kiedy już są gotowe - osusz je z oleju na papierowym ręczniku.
  2. Serwuj z sosem czosnkowym z koperkiem lub użyj jako wkładki do hotdoga (hot-tofu) - smacznego!

Ten przepis na Paluszki z tofu w panierce pochodzi z blogu Bananowe pole.

Foto © Bananowe pole.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa