Składniki
- 300 g kaszy jaglanej ugotowana
- 1/4 szklanki oleju
- 2 marchewki lub jedna duża
- 2 pietruszki
- 1 mały seler
- 1 cebula
- 1/2 papryki czerwonej
- 4 pomidory malinowe
- 3 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki płatków drożdżowych
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 1 łyżeczka pieprzu
- 5 łyżek dymu wędzarniczego w płynie
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku wędzona
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżeczka pietruszki
- 1/4 łyżeczki płatków chili
- 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
Składniki
|
Przygotowanie
- Marchew, seler i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Na patelni o grubym dnie rozgrzej olej i dodaj cebulę oraz czosnek. Podsmaż na złoto. Dodaj starte warzywa. Paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj na patelnie. Smaż 10 minut. Pomidory sparz i obierz ze skórki następnie pokrój w kostkę i dodaj do pozostałych warzyw. Wrzuć przyprawy, płatki, sos sojowy i dym w płynie. Wymieszaj. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną. W razie potrzeby dopraw według uznania.
- Zblenduj delikatnie tak by warzywa wciąż były wyczuwalne. Wystudź i wstaw do lodówki na minimum 1h. Taką gotową pastą możesz smarować pieczywo.