Pasta z nerkowców i pieczarek
Wypróbuj ten pyszny przepis!
Porcje Czas przygotowania
1słoik 25minut
Porcje Czas przygotowania
1słoik 25minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Nerkowce pieczemy na patelni bez oleju na średnim ogniu aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
  2. Cebulę podsmażyć na oleju, aż będzie szklista, a następnie odstawić na bok. Grzyby smażyć na tej samej patelni, po czym dodać czosnek.
  3. Nerkowce drobno zmielić w blenderze. Następnie włożyć pozostałe składniki do blendera i blendować, aż do uzyskania gładkiej mieszanki.
  4. Pastę można przechowywać w zamkniętym słoiku przez kilka dni.
Pozostałe informacje

Ten przepis na pastę z nerkowców i pieczarek został opracowany na potrzeby Fundacji Alberta Schweitzera.

Foto © Istetiana – Shutterstock