Pieczony kalafior w stylu marokańskim

porcje Czas przygotowania około 10minut
porcje Czas przygotowania około 10minut
Składniki
Kalafior z warzywami
Pasta marokańska
Składniki
Kalafior z warzywami
Pasta marokańska
Przygotowanie
  1. Warzywa do pieczenia wrzuć do naczynia żaroodpornego, a na nie w środku połóż kalafior.
  2. Składniki na marokańską pastę wrzuć do miksera i zmiksuj na krem.
  3. Następnie nasmaruj kalafior pastą marokańską po czym polej wodą pozostałe warzywa w naczyniu żaroodpornym i posmaruj je pastą harissa. Przykryj i piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
  4. Wyjmij kalafior z naczynia, pokrój na porcje i serwuj z pieczonymi warzywami oraz komosą ryżową. Posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi i kolendrą.

 

Ten filmik pokazuje jak krok po kroku zrobić Pieczony kalafior w stylu marokańskim:


Ten przepis pochodzi z blogu BOSH!

Foto: © Peredniankina - Fotolia

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa