Pikantna azjatycka marynata z chili

porcje Czas przygotowania około 5minut
porcje Czas przygotowania około 5minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Papryczki chili umyj, przekrój wzdłuż, wyjmij gniazdo nasienne i pokrój na cienkie paski. Następnie obierz i posiekaj czosnek i wymieszaj go z olejem z orzechów włoskich, oliwą z oliwek, sosem sojowym, Sambal Oelek, syropem z agawy i chili. W tak przygotowanej marynacie marynuj jedzenie na grilla przez godzinę, a najlepiej dwie.

Ten przepis na Pikantną azjatycką marynatę z chili pochodzi od kucharza Stefano Vicinoadio i został ułożony specjalnie na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © Stefan Nagott Photographie

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa