Polentowo-jaglana mini pizza

Składniki
Ciasto na mini pizzę:
Zielony sos:
Składniki
Ciasto na mini pizzę:
Zielony sos:
Przygotowanie
  1. Najpierw przegotuj polentę i kaszę jaglaną – w garnku zagotuj bulion z dodatkami i wsyp kaszę jaglaną i polentę, mieszaj często by się nie przypaliła, zmniejsz ogień i gotuj do miękkości (ok. 10 minut). Na papierze do pieczenia uformuj z masy placki - mini pizze i pozostaw do wystygnięcia.
  2. W międzyczasie przygotuj zielony sos i dodatki – zagotuj bulion, dodaj posiekany jarmuż i gotuj ok. 10 min. Następnie całość zmiksuj (dopraw solą i pieprzem do smaku). Grzyby rozmróź i pokrój na drobne paski. Szalotkę i posiekaną cykorię podduś do miękkości na patelni, osobno. Pieczonego buraka pokrój w kawałki.
  3. Nałóż na mini pizze sosy i dodatki i piecz 30 minut w 180°C.

Ten przepis na Polentowo-jaglaną mini pizzę pochodzi z blogu Weganon.

Foto © charlotte lake- Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa