Składniki
- 2 litry warzywnego bulionu
- 4 średnie ogórki kiszone
- 4 średnie ogórki małosolne
- 4 średnie świeże ogórki
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek koperku
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej
- 1 łyżeczka łagodnego curry w proszku
- 1 łyżeczka mielonej kolendry
- dowolna śmietanka roślinna lub mleko kokosowe
Składniki
|
Przygotowanie
- Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do bulionu i gotuj 15 minut. Dodaj posiekaną natkę, koperek, paprykę, kolendrę, curry i przepłukaną kilka razy ciepła wodą, kaszę jaglaną, gotuj jeszcze 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem
- Możesz zmiksować zupę na krem i podawać ze śmietanką roślinną lub mlekiem kokosowym.