Powidła śliwkowe z kakao

porcje Czas przygotowania około 1-1,5godziny
porcje Czas przygotowania około 1-1,5godziny
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Śliwki rozmrażamy i blendujemy z daktylami na mniej lub bardziej gładką masę.
  2. Mus przekładamy na patelnię lub do garnka z nieprzywierającą powłoką, zagotowujemy, a następnie smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu do uzyskania preferowanej konsystencji. Gotujemy przez około godzinę
  3. Na koniec dodajemy kakao oraz cynamon i mieszając smażymy jeszcze ze 3 minuty.
  4. Powidła możemy zapasteryzować lub zamrozić.

Ten przepis na Powidła śliwkowe z kakao pochodzi z blogu Wegepedia

Foto © weyo, Adobe Stock

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa